JADŁOSPIS |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
21-01-2019 |
Płatki musli na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), szynka wieprzowa (30gWarzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon | Zupa wiejska (250 ml)
(seler, śmietana, pszenica, jajko) |
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana (100g), ogórek kiszony
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250g)
Ciastko zbożowe – 1 szt. Owoc – 1 szt. (pszenica, żyto, owies) |
|
Wtorek
22-01-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), masło (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta rybna (20g), krakowska sucha (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, szczypiorek. Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Schab w panierce kukurydzianej(100g), pieczony w piecu, ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml) (jajko) |
Herbata owocowa (250 ml)
Rolada biszkoptowa -1 porcja (jajko, pszenica) |
|
Środa 23-01.2019 |
Stół szwedzki Kawa inka z mlekiem, pieczywo pszenne, masło, parówka, pasta z sera twarogowego i papryki, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa barszczyk biały z jakiem (250 ml)
(seler, śmietana) |
Pierogi z owocem polane jogurtem (200g)
Kompot (250 ml) (pszenica, jogurt) |
Herbata owocowa (250ml)
Zapiekanka z dyni i sera – 1 porcja (jajko) |
|
Czwartek
24-01-2019 |
Płatki owsiane na mleku z rodzynkami (200ml), pieczywo pszenne/graham (30g), masło (5g), pasta ze słonecznika(30g)
Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z dyni z nasionami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Łazanki (200g)
Kompot (250 ml) (jajko, pszenica) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), filet z drobiu (30g), masło (10g) Owoc – 1 szt. | |
Piątek
25-01-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo pszenne (60g), serek z rodzynkami(30g), dżem (20g) | Zupa jarzynowa z kaszą pęczak)
(250 ml) (seler, śmietana, pszenica, jajko) |
Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (50g), marchew junior (50g)
Kompot (250g) (śmietana) |
Herbata z mięty (250ml)
Mini pizza – 1 szt. Banan. (pszenica, ser) |