JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

20-08-2018

Herbata miętowa z cytryną (250g), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), pasta z fasoli (30g), parówki mini -2 szt .

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek.

Warzywa do chrupania.

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym

(250 ml)

(seler)

Gulasz wieprzowy (100g), kasza gryczana niepalona(100g), surówka z kapusty kiszonej(100g)

Kompot (250 ml)

Smoothe (250 ml)

(miód)

Wtorek

21-08-2018

Herbata owocowa (250g), tłuszcz roślinny(10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), szynka drobiowa (30g), paprykarz (30)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

(ryba)

Zupa barszcz ukraiński z ziemniaki.

(250 ml)

(seler)

Leczo z mięsem drobiowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Ciastko bezjajeczne – 1 porcja

Owoc- 1 szt.

(pszenica)

Środa

22-08-2018

Stół szwedzki

Kawa zbożowa z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, tłuszcz rosślinny, pasta z sera tofu i rzodkiewek, ser z cukinii miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc.

Zupa krupnik.

(250 ml)

(seler)

Rolada mięsna z sosem(100g), ryż mieszany (100g), ogórek kiszony.

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Racuchy z jabłkiem – 2 szt

(na mleku roślinnym)

Czwartek

23-08-2018

Kasza manna na mleku roślinnym z żurawina (200 ml), tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne/żytnie(30g), pasta z soczewicy (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Prażone nasiona.

Zupa ogórkowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Ryż z serem tofu na słodko (100g), sos owocowy.

Kompot (250 )

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny, krakowska sucha. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

24-08-2018

Muslli na mleku roślinnym(200 ml), tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne (30g), pasta ze słonecznika z jabłkiem(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

(pszenica, żyto, owies)

Zupa z gruszki i pietruszki z grzankami

(250 ml)

(seler, pszenica)

Kotlet warzywny (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),surówka z pomidora (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy – 1szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011