JADŁOSPIS (wegetariański)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

20-08-2018

Herbata miętowa z cytryną (250g),masło (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), ser „Mój ulubiony” (30g), pasta z fasoli (30g).

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek.

Warzywa do chrupania.

Zupa pomidorowa z makaronem

(250 ml)

(seler, śmietana, pszenica)

Duszone warzywa (100g), kasza gryczana niepalona(100g), surówka z kapusty kiszonej(100g)

Kompot (250 ml)

Smoothe (250 ml)

(miód)

Wtorek

21-08-2018

Herbata owocowa (250g), masło (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta z ciecierzycy (30g), paprykarz (30)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

(ryba)

Zupa barszcz ukraiński z ziemniaki.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Leczo warzywne (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Rolada biszkoptowa – 1 porcja

Owoc- 1 szt.

(pszenica, jajo, jogurt)

Środa

22-08-2018

Stół szwedzki

Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo pszenne, masło, pasta z sera twarogowego i rzodkiewek, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc.

Zupa krupnik.

(250 ml)

(seler)

Rolada warzywna z cukinii (100g), sos jogurtowy, ryż mieszany (100g), ogórek kiszony.

Kompot (250 ml)

(ser żółty)

Herbata owocowa (250 ml)

Racuchy z jabłkiem – 2 szt

(pszenica, jajko, kefir)

Czwartek

23-08-2018

Kasza manna na mleku z żurawina (200 ml), masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie(30g), jajko – 1 szt

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Prażone nasiona.

Zupa ogórkowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi z serem na słodko (100g), sos owocowy.

Kompot (250 )

(pszenica, jogurt, miód)

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g),ser żółty Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

24-08-2018

Muslli na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo pszenne (30g), mozzarella (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

(pszenica, żyto, owies)

Zupa z gruszki i pietruszki z grzankami

(250 ml)

(seler, pszenica, śmietana)

Kotlet jajeczny(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),surówka z pomidora (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana, jajo, pszenica)

Herbata z mięty (250ml)

Ciasto zbożowe – 1szt

Banan – 1 szt

(miód, pszenica, żyto)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011