JADŁOSPIS (wegetariański)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
19-11-2018
Herbata
owocowa (250g),tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/
graham
(60g), pasta z sera
tofu z ogórka(30g),pasta z fasoli białej (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka (250
ml)

(seler)

Łazanki z
tofu (250g)

Kompot
(250 ml)

(pszenica, jajko)

Koktajl
warzywno-owocowy -250 ml

Wtorek
20-11-2018
Płatki
owsiane na mleku z rodzynkami (200g),tłuszcz roślinny (5g)
pieczywo pszenne/ graham
(30g), ser żółty
(30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Krem z cukinii z grzankami
(250ml)

(seler, pszenica)

Leczo
warzywne (100g), kasza jęczmienna z soczewicą
(100g),marchew z groszkiem (50g), surówka z kapusty
pekińskiej(50g)

Kompot
(250 )

Herbata
owocowa (250 ml)

Ryż
z jabłkiem – porcja

Środa
21-11-2018
Stół szwedzki
Herbata miętowa, pieczywo pszenne,
tłuszcz roślinny,pasta z ciecierzycy,
pasta z batata,

miks sałat, ogórek
kiszony, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa z zielonego groszku z
ziemniakami

(250
ml)
(seler)
Spaghetti warzywne (250g)

Kompot
(250 ml)

(pszenica, jajko)

Herbarta
owocowa (250ml)

Budyń
waniliowy z truskawkami – 1 porcja

(na
mleku roślinnym)

Czwartek
22-11-2018
Herbata
owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz
roślinny
(10g), pasta z
bakłażana (30g), pasta z słonecznika (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki

Warzywa do chrupania

Zupa krem z dyni z nasionami (250
ml)

(seler)

Pierogi
ruskie z jogurtem
(200g), surówka z marchwi i jabłka (100g)

Kompot (250 )

(pszenica)

Sok
owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g),
tłuszcz roślinny(10g),pasta z fasoli (30g) Owoc – 1 szt

Piątek
23-11-2018
Zacierka
na mleku roślinnym (200 ml),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo
pszenne-chałka
(60g), ser mozzarella
(30g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor,
szczypiorek. Warzywa do chrupania

(pszenica, jajko)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami
(250
ml)

( seler)

Grillowany
bakłażan (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z
rzodkwi (50g), brokuł na parze (50g)

Kompot
(250g)

(pszenica, jajko)

Herbata z
mięty (250ml)
Muffina – 1 porcja

Banan.

(pszenica, jajo, jogurt)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011