JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
19-11-2018
Herbata
owocowa (250g),masło
(10g) pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z sera
twarogową z ogórka
(30g),
szynka drobiowa
(30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka (250
ml)

(seler)

Łazanki z makaronem ryżowym z
mięsem (250g)

Kompot
(250 ml)

Koktajl
warzywno-owocowy -250 ml

Wtorek
20-11-2018
Kasza
jaglana na mleku z rodzynkami (200g),masło
(5g) pieczywo bezglutenowe (30g), ser żółty
(30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Krem z cukinii z nasionami
(250ml)

(seler, jogurt)

Gulasz z
indyka (100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą
(100g),marchew z groszkiem (50g), surówka z kapusty
pekińskiej(50g)

Kompot
(250 )

Herbata
owocowa (250 ml)

Ryż
z jabłkiem – porcja

Środa
21-11-2018
Stół szwedzki
Herbata miętowa, pieczywo
bezglutenowe,
masło,pasta
z ciecierzycy, szynka wieprzowa,

miks sałat, ogórek
kiszony, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa z zielonego groszku z
ziemniakami

(250
ml)
(seler, śmietana)

Spaghetti
z makaronem ryżowym bolognese (250g)

Kompot
(250 ml)

Herbarta
owocowa (250ml)

Budyń
waniliowy z truskawkami – 1 porcja

(mleko)

Czwartek
22-11-2018
Herbata
owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło
(10g), pieczona szynka – wyrób własny (30g), pasta z
słonecznika (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki

Warzywa do chrupania

Zupa krem z dyni z nasionami (250
ml)

(seler)

Bukiet
warzyw z ryżem i serem twarogowym (200g)

Kompot (250 )

Sok
owocowy (100%),pieczywo
bezglutenowe(60g),
masło (10g),krakowska
sucha(30g) Owoc – 1 szt

Piątek
23-11-2018
Płatki kukurydziane na
mleku roślinnym (200 ml),masło
(5g), pieczywo bezglutenowe (60g), ser mozzarella
(30g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor,
szczypiorek. Warzywa do chrupania

Zupa kalafiorowa z ziemniakami
(250
ml)

(śmietana, seler)

Filet
rybny (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z
rzodkwi (50g), brokuł na parze (50g)

Kompot
(250g)

Herbata z
mięty (250ml)
Muffina – 1 porcja

Banan.

(jajo, jogurt)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011