JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

18-12-2017

Herbata z rumianku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g),parówki – 2szt (30g), ser żółty (20g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania.

Zupa jarzynowa z pulpetami mięsnymi (250 ml)

(seler, śmietana)

Potrawka z mięsem drobiowym(200g)

Kompot – 250 ml

Koktajl truskawkowy -250 ml

sezamki– 1 szt

(jogurt, miód)

Wtorek

19-12 -2017

Kaszka jaglana na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g),szynka wieprzowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym(250 ml)

(seler ,śmietana)

Porcja mięsa wieprzowego (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), bukiet warzyw(100g)

Kompot – 250 ml

Kakao bezglutenowe na mleku – 250 ml

Pieczywo bezglutenowe z masłem i masłem

(pszenica)

Środa

20-12-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, ser mozzarella, szynka drobiowa. Masło. Pieczywo bezglutenowe Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat.

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml).

(seler, śmietana)

Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym(100g), kasza gryczana z soczewicą(100g), surówka kapusty pekińskiej (100)

Kompot – 250 ml

Herbata z rumianku – 250 ml

Ryż z sosem truskawkowym -1 porcja

Owoc

(jogurt)

Czwartek

21-12-2017

Mleko (250 ml), pieczywo pszenne/graham(60g) masło (10g)krakowska sucha (30g), pasta z sera twarogowego i ogórka świeżego. Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki. Owoc.

Warzywa do chrupania.

Zupa marchwianka z ryżem z mięsem drobiowym (250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy z warzywami posypany serem twarogowym– 2 szt

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) ser żółty(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

22-12-2017

Płatki owsiane bezglutenowe z prażonymi nasionami na mleku (250 ml), pasta bambino (30g)

Warzywa do chrupania

Zupa krem z selera z nasionami ( 250 ml)

(seler, śmietana, masło)

Filet z ryby pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g)marchew junior (50g), mizeria(50g)

Kompot (250 ml)

(masło, śmietana)

Herbata owocowa – 250 ml

Ciastko piernik – 1 porcja

Banan – 1 szt.

(jogurt)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011