JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
18-12-2017 |
Herbata z rumianku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g),parówki – 2szt (30g), ser żółty (20g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania. |
Zupa jarzynowa z pulpetami mięsnymi (250 ml) (seler, śmietana) |
Potrawka z mięsem drobiowym(200g) Kompot – 250 ml |
Koktajl truskawkowy -250 ml sezamki– 1 szt (jogurt, miód) |
Wtorek
19-12 -2017 |
Kaszka jaglana na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g),szynka wieprzowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym(250 ml) (seler ,śmietana) |
Porcja mięsa wieprzowego (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), bukiet warzyw(100g) Kompot – 250 ml |
Kakao bezglutenowe na mleku – 250 ml Pieczywo bezglutenowe z masłem i masłem (pszenica) |
Środa
20-12-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, ser mozzarella, szynka drobiowa. Masło. Pieczywo bezglutenowe Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml). (seler, śmietana) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym(100g), kasza gryczana z soczewicą(100g), surówka kapusty pekińskiej (100) Kompot – 250 ml |
Herbata z rumianku – 250 ml Ryż z sosem truskawkowym -1 porcja Owoc (jogurt) |
Czwartek
21-12-2017 |
Mleko (250 ml), pieczywo pszenne/graham(60g) masło (10g)krakowska sucha (30g), pasta z sera twarogowego i ogórka świeżego. Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki. Owoc. Warzywa do chrupania. |
Zupa marchwianka z ryżem z mięsem drobiowym (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy z warzywami posypany serem twarogowym– 2 szt Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) ser żółty(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
22-12-2017 |
Płatki owsiane bezglutenowe z prażonymi nasionami na mleku (250 ml), pasta bambino (30g) Warzywa do chrupania |
Zupa krem z selera z nasionami ( 250 ml) (seler, śmietana, masło) |
Filet z ryby pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g)marchew junior (50g), mizeria(50g) Kompot (250 ml) (masło, śmietana) |
Herbata owocowa – 250 ml Ciastko piernik – 1 porcja Banan – 1 szt. (jogurt) |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |