JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

18-12-2017

Herbata z rumianku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (60g),tłuszcz roślinny (10g),parówki – 2 szt, pasta z sera tofu (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania.

Zupa jarzynowa z pulpetami mięsnymi (250 ml)

(seler)

Potrawka z mięsem drobiowym(200g)

Kompot – 250 ml

Koktajl truskawkowy -250 ml

sezamki– 1 szt

(na mleku roślinnym,miód)

Wtorek

19-12 -2017

Kaszka manna na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz roślinny (5g),szynka wieprzowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler,)

Porcja mięsa wieprzowego (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), bukiet warzyw(100g)

Kompot – 250 ml

Kakao na mleku roślinnym– 250 ml

Bułka pszenna z miodem

(pszenica)

Środa

20-12-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko roślinne, pasta ze słonecznika, szynka drobiowa. Tłuszcz roślinny. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat.

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml).

(seler,)

Porcja mięsa drobiowego w sosie własnym(100g), kasza jęczmienna z soczewicą(100g), surówka kapusty pekińskiej (100)

Kompot – 250 ml

Herbata z rumianku – 250 ml

Pampuch z sosem wiśniowym -1 porcja

Owoc

( pszenica)

Czwartek

21-12-2017

Kawa inka z mlekiem roślinnym(250 ml), pieczywo pszenne/graham(60g)tłuszcz roślinny(10g)krakowska sucha (30g), pasta z sera tofu i ogórka świeżego. Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki. Owoc.

Warzywa do chrupania.

Zupa marchwianka z ryżem z mięsem drobiowym (250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy z warzywami posypany serem tofu– 2 szt

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g) mięso pieczone(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

22-12-2017

Musli na mleku roślinnym(250 ml), pasta bambino (30g)

Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto, owies, kakao,miód)

Zupa krem z selera z prażonymi nasionami( 250 ml)

(seler)

Filet z ryby pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g)marchew junior (50g), ogórek w sosie winegret(50g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa – 250 ml

Ciastko piernik – 1 porcja

Banan – 1 szt.

( żyto, pszenica)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011