JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
18-09-2017 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie(60g),masło (10g), ser żółty (30g), parówki mini – 2szt Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor. Warzywa do chrupania. Owoc. |
Zupa krem z dyni Hokkaido z grzankami (250 ml)
(seler, śmietana,pszenica) |
Porcja mięsa drobiowego(100g) w sosie jogurtowo-musztardowym, ryż basmati z ciecierzycą(100g), surówka z ogórka kiszonego (100g)
Kompot– 250 ml (seler) |
Koktajl owocowy z kaszą jaglaną (200 ml)(mango, banan)
Warzywa do chrupania (mleko, miód) |
||
Wtorek
19-09-2017 |
Kaszka manna na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),masło (5g),krakowska sucha(30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania | Zupa barszczyk czerwony z drobnym makaronem.(250 ml)
(seler, śmietana, pszenica, jajo) |
Kotlet z jaj pieczony w piecu (100g), puree ziemniaczane z koperkiem (100g), surówka z sałat i pomidorów w jogurcie (100g)
Kompot – 250 ml (pszenica, jajo,masło) |
Kakao na mleku – 200 ml
Rogal maślany z masłem i miodem. (pszenica) |
||
Środa
20-09-2017 |
Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham(60 g), masło(10g), pasta z sera twarogowego z rzodkiewką(30g), pasta ze słonecznika (30g).Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony.
Warzywa do chrupania. |
Zupa rosół z makaronem (250 ml).
(seler, pszenica, jajo) |
Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt | Herbata z rumianku– 250 ml
galaretka jogurtowo-owocowa – 1 porcja |
||
Czwartek
21-09-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) masło (10g) mozzarella (30g), schab w ziołach pieczony w piecu – wyrób własny (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z ziemniakami z pulpecikami drobiowymi(250 ml)
(seler, jęczmień) |
Pierogi ruskie z jogurtem (200g), surówka z marchwi jabłek (100g)
Kompot (250 ml) (pszenica, ser twarogowa) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g)szynka wieprzowa (20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 | ||
Piątek
22 -09-2017 |
Płatki żytnie na mleku z żurawiną i nasionami lnu (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) masło (10g),pasta jajeczno-warzywna(30 g)
Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa z brokułów z ryżem na maśle ( 250 ml)
(seler, śmietana) |
Paluszki rybne pieczone w piecu(200g), ziemniaki puree posypane koperkiem (100g), mizeria(100g)
(śmietana, mleko, pszenica, jajo) |
Herbata owocowa – 250 ml Baton zbożowy – 1 szt Banan – 1 szt. (pszenica, żyto, owies) |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||