JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

18-09-2017

Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie(60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z tofu z rzodkiewkami (30g), pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor. Warzywa do chrupania. Owoc.

Zupa krem z dyni Hokkaido z grzankami (250 ml)

(seler, pszenica)

Porcja mięsa drobiowego(100g) w sosie musztardowym, ryż basmati z ciecierzycą(100g), surówka z ogórka kiszonego(100g)

Kompot– 250 ml

(seler)

Koktajl na mleku roślinnym -owocowy z kaszą jaglaną (200 ml)(mango, banan)

Warzywa do chrupania

( miód)

Wtorek

19-09-2017

Kaszka manna na mleku roślinnym z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),tłuszcz roślinny (5g), krakowska sucha(30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami.(250 ml)

(seler)

Kotlet z fasoli pieczony w piecu (100g), puree ziemniaczane (100g), surówka z sałat i pomidorów (100g)

Kompot – 250 ml

Kakao na mleku roślinnym– 200 ml

Bułka z miodem .

Środa

20-09-2017

Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60 g), tłuszcz roślinny(10g), pasta z sera tofu z rzodkiewką(30g), pasta ze słonecznika (30g).Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania.

Zupa rosół z makaronem ryżowym (250 ml).

(seler)

Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt Herbata z rumianku– 250 ml

galaretka mleczno (roślinne) -owocowa – 1 porcja

Czwartek

21-09-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) tłuszcz roślinny (10g) pasztet z soczewicy (30g), schab w ziołach pieczony w piecu – wyrób własny (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania.

Zupa krupnik z ziemniakami z pulpecikami drobiowymi(250 ml)

(seler, jęczmień)

Ryż z warzywami posypany serem tofu (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), tłuszcz roślinny (10g)szynka wieprzowa (20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1
Piątek

22 -09-2017

Płatki żytnie na mleku roślinnym z żurawiną i nasionami lnu (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g) tłuszcz roślinny (10g),pasztet z nasion słonecznika (30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek.

Warzywa do chrupania

Zupa z brokułów z ryżem ( 250 ml)

(seler)

Filet rybny w ziołach pieczony w piecu (200g), ziemniaki puree posypane koperkiem(100g), mizeria z mlekiem roślinnym(100g)

Herbata owocowa – 250 ml

Baton owocowy – 1 szt

Banan – 1 szt.

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011