JADŁOSPIS (bezmleczne, bezjajeczne)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

10-09-2018

Płatki owsiane na mleku roślinnym (200g),tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidory, szczypiorek.

Arbuz.

Zupa duet fasolowy z ziemniakami.

(250 ml)

(seler)

Gulasz mięsno -jarzynowy (200g), kasza gryczana (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Ryż z jabłkiem – 1 porcja

Wtorek

11-09-2018

Herbata owocowa(250g),tłuszcz roślinny(10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta z sera tofu i papryki (30g), szynka wieprzowa (30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek.

Owoc.

Zupa rosół z makaronem ryżowym.

(250ml)

(seler)

Udko pieczone w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z ogórka (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Mleko roślinne owocowe (wyrób własny) – 1porcja

Środa

12-08-2018

Stół szwedzki

Kawa inka z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z ryby, ser z cukinii, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Owoc.

Zupa pieczarkowa krem z grzankami.

(250 ml)

(seler, pszenica)

Risotto z mięsem wieprzowym (200g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Buła pszenna z miodem – 1 szt

Czwartek

13-08-2018

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny (10g) parówki drobiowe (30g), pasta z sera tofu i ogórka (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Zupa krupnik

( 250 ml)

(seler, jęczmień)

Ryż z serem tofu polane musem owocowym (200g)

Kompot (250 )

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),pasta z soczewicy (30g) Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

14-08-2018

Musli na mleku roślinnym rodzynkami (200 ml),tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), pasta bambino (30g)

(pszenica, żyto, owies, kakao)

Zupa jarzynowa z ziemniaki.

(250 ml)

(seler)

Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Herbata z mięty (250ml)

Brawni z buraka – 1 porcja.

Banan.

(pszenica, kakao)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011