JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

10-09-2018

Płatki kukurydziane na mleku (200g),masło (5g), pieczywo bezglutenowe (60g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidory, szczypiorek.

Arbuz.

Zupa duet fasolowy z ziemniakami.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Gulasz mięsno -jarzynowy (200g), kasza gryczana (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Ryż z jabłkiem – 1 porcja

Wtorek

11-09-2018

Herbata owocowa(250g),masło (10g) pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z sera twarogowego i papryki (30g), szynka wieprzowa (30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek.

Owoc.

Zupa rosół z makaronem ryżowym.

(250ml)

(seler)

Udko pieczone w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), mizeria (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata z rumianku (250 ml)

Jogurt pitny owocowy (wyrób własny) – 1porcja

(miód)

Środa

12-08-2018

Stół szwedzki

Mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera i ryby, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Owoc.

Zupa pieczarkowa krem z nasionami.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Risotto z mięsem wieprzowym (200g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 szt

Czwartek

13-08-2018

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g) parówki drobiowe bezglutenowe(30g), pasta z sera twarogowego i ogórka (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Zupa krupnik na kaszy jaglanej.

( 250 ml)

(seler)

Ryż z serem, polane jogurtem i owocem (200g)

Kompot (250 )

Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),ser żółty (30g) Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

14-08-2018

Płatku kukurydziane z bakaliami na mleku(200 ml),masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), pasta bambino (30g)

(kakao bezglutenowe)

Zupa jarzynowa z ziemniaki.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet jajeczny (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty (250ml)

Brawni z buraka – 1 porcja.

Banan.

(jajo, kakao bezglutenowe)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011