JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
16-10-2017 |
Płatki kukurydziane z płatkami owsianymi z prażonymi nasionami na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/graham(30g), tłuszcz roślinny (5g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony, kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami(250 ml) (seler) |
Leczo z mięsem drobiowym z ziemniakami posypane koperkiem (200g) Kompot– 250 ml (seler) |
Kakao na mleku roślinnym 250 ml Bułka pszenna z i miodem – 1 porcja Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania (pszenica) |
Wtorek
17-10-2017 |
Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz roślinny (10g), szynka drobiowa (30 g), pasta ze słonecznika (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa z ogórka kiszonego z ziemniakami (250 ml). (seler) |
Potrawka z kurczaka z ryżem (200g ) Kompot – 250 ml |
Herbata owocowa – 250 ml Budyń czekoladowy na mleku roślinnym– 1 porcja |
Środa
18-10-2017 |
Płatki żytnie na mleku roślinnym z bananem (200 ml), pieczywo pszenne/graham(30 g), tłuszcz roślinny (5g), paprykarz rybny – wyrób własny (20g). Warzywa na pieczywo: ogórek Warzywa do chrupania. |
Zupa krem z pomidorów i dyni z grzankami ziołowymi (250 ml). (seler, pszenica) |
Pulpety wieprzowe w sosie chrrzownowo-paprykowym (100g), kasza wiejska (100g), surówka z kapusty czerwonej (50g), marchew z groszkiem (50g) |
Herbata z rumianku – 250 ml galaretka mleczno -owocowa – 1 porcja |
Czwartek
19-10-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) tłuszcz roślinny (10g) pasta z sera tofu i rzodkiewek (30g), pieczona szynka wieprzowa– wyrób własny (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa ryżanka(250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy z mięsem wołowym (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g) krakowska sucha (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 |
Piątek
20-10-2017 |
Ryż na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) tłuszcz roślinny (5g), pasta z soczewicy (30 g) Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z ziemniakami ( 250 ml) (seler) |
Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew junior (50g), ogórek (50g) (pszenica) |
Herbata owocowa – 250 ml Baton owocowy– 1 szt Banan – 1 szt. |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |