JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
16-10-2017 |
Płatki kukurydziane z płatkami owsianymi bezglutenowymi z prażonymi nasionami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe 30g),masło (5g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony, kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa barszcz czerwony z makaronem (250 ml) (seler) |
Leczo z mięsem drobiowym z ziemniakami posypane koperkiem (200g) Kompot– 250 ml (seler, masło) |
Kakao bezglutenowe na mleku– 250 ml Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 porcja Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania |
||
Wtorek
17-10-2017 |
Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (10g), szynka drobiowa (30 g), pasta z sera twarogowego i papryki z kiełkami (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa z ogórka kiszonego z ziemniakami (250 ml). (seler, śmietana) |
Potrawka z kurczaka z ryżem (200g) Kompot – 250 ml |
Herbata owocowa – 250 ml Budyń czekoladowy – 1 porcja (mleko) |
||
Środa
18-10-2017 |
Płatki owsiane bezglutenowe na mleku z bananem (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30 g),masło(5g), paprykarz rybny – wyrób własny(20g). Warzywa na pieczywo: ogórek Warzywa do chrupania. |
Zupa krem z pomidorów i dyni z nasionami (250 ml). (seler, śmietana) |
Pulpety wieprzowe w sosie chrzonowo-paprykowym100g), kasza jaglana (100g), surówka z kapusty czerwonej (50g), marchew z groszkiem (50g) (pszenica, jajo, śmietana) |
Herbata z rumianku – 250 ml galaretka jogurtowo-owocowa – 1 porcja Warzywa do chrupania |
||
Czwartek
19-10-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g) masło (10g)pasta z sera twarogowego z rzodkiewką (30g), pieczona szynka wieprzowa– wyrób własny (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa ryżanka(250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy z mięsem wołowym(200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowy(60g), masło (10g) krakowska sucha (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 |
||
Piątek
20-10-2017 |
Ryż na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g) masło (5g), ser żółty(30 g) Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z ziemniakami ( 250 ml) (seler, śmietana) |
Kotlet z jaj (100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew junior (50g), mizeria (50g) ( masło, śmietana) |
Herbata owocowa – 250 ml Baton owocowy – 1 szt Banan – 1 szt. |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||