JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

16-10-2017

Płatki kukurydziane z płatkami owsianymi z prażonymi nasionami na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/graham(30g), tłuszcz roślinny (5g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony, kiełki. Warzywa do chrupania..

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami(250 ml)

(seler)

Leczo z mięsem drobiowym z ziemniakami posypane koperkiem (200g)

Kompot– 250 ml

(seler)

Kakao na mleku roślinnym 250 ml

Bułka pszenna z i miodem – 1 porcja

Owoc- 1 szt

Warzywa do chrupania

(pszenica)

Wtorek

17-10-2017

Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz roślinny (10g), szynka drobiowa (30 g), pasta ze słonecznika (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania

Zupa z ogórka kiszonego z ziemniakami (250 ml).

(seler)

Potrawka z kurczaka z ryżem (200g )

Kompot – 250 ml

Herbata owocowa – 250 ml

Budyń czekoladowy na mleku roślinnym– 1 porcja

Środa

18-10-2017

Płatki żytnie na mleku roślinnym z bananem (200 ml), pieczywo pszenne/graham(30 g), tłuszcz roślinny (5g), paprykarz rybny – wyrób własny (20g). Warzywa na pieczywo: ogórek

Warzywa do chrupania.

Zupa krem z pomidorów i dyni z grzankami ziołowymi (250 ml).

(seler, pszenica)

Pulpety wieprzowe w sosie chrrzownowo-paprykowym (100g), kasza wiejska (100g), surówka z kapusty czerwonej (50g), marchew z groszkiem (50g)

Herbata z rumianku – 250 ml

galaretka mleczno -owocowa – 1 porcja

Czwartek

19-10-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) tłuszcz roślinny (10g) pasta z sera tofu i rzodkiewek (30g), pieczona szynka wieprzowa– wyrób własny (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony

Warzywa do chrupania.

Zupa ryżanka(250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy z mięsem wołowym (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g) krakowska sucha (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1

Piątek

20-10-2017

Ryż na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) tłuszcz roślinny (5g), pasta z soczewicy (30 g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z ziemniakami ( 250 ml)

(seler)

Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew junior (50g), ogórek (50g)

(pszenica)

Herbata owocowa – 250 ml Baton owocowy– 1 szt

Banan – 1 szt.

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011