JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 16-04-2018 |
Kasza manna na mleku roślinnym (200ml), pieczywo pszenne/żytnie(30g), tłuszcz roślinny (5g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, szczypiorek..Melon. (pszenica) |
Zupa ryżanka (250 ml) (seler) |
Pierogi z mięsem (200g), surówka z kapusty pekińskiej (100g) Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata miętowa (250 ml) Deser z kisielku – 1 porcja Sezamki – 1 szt |
Wtorek 17-04 -2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczy wo pszenne/graham (60g), tłuszcz roślinny (10g) pasta z sera tofu i rzodkiewek(30g),parówki mini – 2 szt Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek. Prażone nasiona. |
Zupa z kapusty kiszonej z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym(100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą (100g), surówka z ogórka kiszonego(50g), kalafior na parze(50g) Kompot (250ml) (pszenica) |
Koktajl owocowy – 200 ml Chrupki kukurydziane- 1 op. (mleko roślinne , miód) |
Środa 18-04 -2018 |
Stół szwedzki Herbata/mleko roślinne , pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z fasoli, ser żółty z cukinii z papryką, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Zupa szczawiowa z serem tofu i ziemniakami (250 ml) (seler) |
Łazanki (makaron ryżowy) z mięsem drobiowym (200g), ogórek kiszony. Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Ryż z jabłkiem – 1 porcja |
Czwartek 19-04-2018 |
Herbata miętowa z cytryną (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), tłuszcz roślinny(10g), paprykarz -wyrób własny (30g), szynka drobiowa(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania (ryba) |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy z warzywami ( 250g) Kompot (250 ) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),krakowska sucha ,rzodkiewki. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 20-04-2018 |
Kasza jaglana na mleku roślinnym z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne(30g), tłuszcz roślinny (5g), pasta z sera tofu z bakaliami (30g) Prażone nasiona. (miód) |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (250ml) (seler) |
Pulpety rybne (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z sałaty lodowej(100g) Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata z mięty (250ml) Budyń na mleku roślinny wyrób – 1 szt Banan – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |