menu od 16.04.2018 bez glutenu

JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

16-04-2018

Kasza jaglana na mleku (200ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), szynka wieprzowa (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, szczypiorek.

Melon.

Zupa ryżanka (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa pieczonego w piecu z ziemniakami (200g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata miętowa (250 ml)

Deser kisielku– 1 porcja

Sezamki – 1 szt

(jogurt)

Wtorek

17-04 -2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g) pasta z sera twarogowego i rzodkiewek(30g),parówki mini – 2 szt

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek.

Prażone nasiona.

Zupa z kapusty kiszonej z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym(100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą (100g), surówka z ogórka kiszonego(50g), kalafior na parze(50g)

Kompot (250ml)

(jajo)

Koktajl owocowy – 200 ml

Chrupki kukurydziane- 1 op.

(jogurt, miód))

Środa

18-04 -2018

Stół szwedzki

Herbata/mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, ser żółty, pasta z sera twarogowego i papryki, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania.

Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Łazanki (makaron ryżowy) z mięsem drobiowym (200g), ogórek kiszony.

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Ryż z jabłkiem – 1 porcja

(jogurt)

Czwartek

19-04-2018

Herbata miętowa z cytryną (250ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), paprykarz -wyrób własny (30g), szynka drobiowa(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek.

Warzywa do chrupania

(ryba)

Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml)

(seler, śmietana)

Makaron ryżowy z warzywami ( 250g)

Kompot (250 )

Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),krakowska sucha ,rzodkiewki. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

20-04-2018

Kasza jaglana na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło(5g), pasta z sera twarogowego z bakaliami (30g)

Prażone nasiona.

(miód)

Zupa jarzynowa na maśle (250 ml)

(seler, śmietana)

Pulpety rybne (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z sałaty lodowej(100g)

Kompot (250 ml)

(masło, jajo)

Herbata z mięty (250ml)

Serek szkolny – 1 szt

Banan – 1 szt

(mleko)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *