JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek 16-04-2018 |
Kasza manna na mleku (200ml), pieczywo pszenne/żytnie(30g), masło (5g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, szczypiorek..Melon. (pszenica) |
Zupa ryżanka (250 ml) (seler) |
Pierogi z mięsem (200g), surówka z kapusty pekińskiej (100g) Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata miętowa (250 ml) Deser z kisielku – 1 porcja Sezamki – 1 szt (jogurt) |
||
Wtorek 17-04 -2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g), masło (10g) pasta z sera twarogowego i rzodkiewek(30g),parówki mini – 2 szt Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek. Prażone nasiona. |
Zupa z kapusty kiszonej z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym(100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą (100g), surówka z ogórka kiszonego(50g), kalafior na parze(50g) Kompot (250ml) (jajo, pszenica) |
Koktajl owocowy – 200 ml Chrupki kukurydziane- 1 op. (jogurt, miód) |
||
Środa 18-04 -2018 |
Stół szwedzki Herbata/mleko, pieczywo pszenne, masło, ser żółty, pasta z sera twarogowego i papryki, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Łazanki z mięsem drobiowym (200g), ogórek kiszony. Kompot (250 ml) (pszenica, jajko) |
Herbata z rumianku (250 ml) Ryż z jabłkiem – 1 porcja (jogurt) |
||
Czwartek 19-04-2018 |
Herbata miętowa z cytryną (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), masło (10g), paprykarz -wyrób własny (30g), szynka drobiowa(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania (ryba) |
Zupa pomidorowa z makaronem literki (250 ml) (seler, pszenica, jajko, śmietana) |
Makaron ryżowy z warzywami ( 250g) Kompot (250 ) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),krakowska sucha ,rzodkiewki. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
||
Piątek 20-04-2018 |
Kasza jaglana na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne(30g), masło(5g), pasta z sera twarogowego z bakaliami (30g) Prażone nasiona. (miód) |
Zupa jarzynowa na maśle (250 ml) (seler, śmietana) |
Pulpety rybne (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z sałaty lodowej(100g) Kompot (250 ml) (masło,pszenica, jajo) |
Herbata z mięty (250ml) Serek szkolny – 1 szt Banan – 1 szt (mleko) |
||
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |
||||||