JADŁOSPIS (bezglutenowy) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
15-04-2019 |
Płatki owsiane bezglutenowe z mlekiem (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (60g) szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.
Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml)
(seler, śmietana) |
Kotlet mielony(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), sałatka z buraka (50g), ogórek kiszony
Kompot (250 ml) (jajko) |
Koktajl bananowo-cukiniowy
(200 ml) (kefir) |
|
Wtorek
16-04-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), masło (10g) pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z sera twarogowego i papryki czerwonej (20g) krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Porcja mięsa drobiowego z ziemniakami (200g), surówka z marchwi i rzodkwi (100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Kisiel malinowy z malinami – 1 porcja Sezamki – 1 szt |
|
Środa 17-04-2019 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, smalec z fasoli, parówki, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa rosół z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler, pszenica, jajko) |
Gulasz drobiowy (100g), kasza gryczana z (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Ryż z sosem owocowym – 1 porcja |
|
Czwartek
18-04-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta rybna (20g), ser żółty (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną. | Zupa barszczyk biały bezglutenowy z jajkiem i kiełbasą białą (250 ml)
(seler, śmietana) |
Leczo warzywne (200g), ziemniaki z koperkiem (100g)
Kompot (250 ml) |
Woda mineralna, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), ser twarogowy w plastrach (30g) Owoc – 1 szt. |