JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
15-01-2018 |
Herbata z dzikiej róży (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g), pasta z sera twarogowego ze szczypiorkiem(30g), parówki mini – 2 szt Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata Warzywa do chrupania.. |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt Kompot– 250 ml |
Herbata miętowa z cytryną– 250 ml Serek szkolny– 1 szt Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania (jogurt) |
Wtorek
16 -01 -2018 |
Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g),masło (5g), ser żółty (30g),szynka wieprzowa(30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania.. |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml). (seler) |
Kotlet mielony(100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g).Kompot – 250 ml (masło, jajo) |
Herbata z rumianku -250 ml Ryż z jabłkiem – 1 porcja Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Środa
17-01-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, szynka wieprzowa – wyrób własny, pasta z sera twarogowego i rzodkiewek Masło. Pieczywo bezglutenowe. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler) |
Pulpety z drobiu w sosie jogurtowym (100g), kasza wiejska z soczewicą(100g),marchew z groszkiem(50g), surówka z kapusty czerwonej(50g) Kompot -250 ml (jajo) |
Herbata miętowa z cytryną-250 ml Ryż –z musem owocowym Warzywa do chrupania (jogurt) |
Czwartek
18-01-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g), pasta rybna (30g), krakowska sucha (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki Warzywa do chrupania |
Zupa ogórkowa z mięsem wołowym z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana ) |
Porcja mięsa drobiowego z ryżem i bukietem warzyw(200g) Kompot – 250 ml |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) szynka drobiowa(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
19-01-2018 |
Kakao bezglutenowe na mleku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g) ser twarogowy w plastrach(30g), dżem malinowy Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek Warzywa do chrupania. |
Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Jajo w sosie chrzanowym, puree ziemniaczano-marchewkowe z koperkiem (100g), bukiet warzyw gotowanych na parze z masłem (100g) Kompot (250 ml) ( masło) |
Herbata z rumianku – 250 ml Deser owocowy z płatkami kukurydzianymi – 2 szt Banan – 1 szt ( jogurt) |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |