JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

15-01-2018

Herbata z dzikiej róży (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g),tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu ze szczypiorkiem(30g), parówki mini – 2 szt

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata Warzywa do chrupania..

Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt

Kompot– 250 ml

Herbata miętowa z cytryną– 250 ml

Budyń na mleku roślinnym– 1 szt

Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Wtorek

16 -01 -2018

Musli tropikalne na mleku roslinnym (200 ml), pieczywo pszenne/graham(30g),tłuszcz roślinny (5g), pasta ze słonecznika (30g),szynka wieprzowa(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania..

Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml).

(seler)

Kotlet mielony(100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g).Kompot – 250 ml

Herbata z rumianku -250 ml

Ryż z jabłkiem – 1 porcja

Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Środa

17-01-2018

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko roślinne, szynka wieprzowa – wyrób własny, pasta z sera tofu i rzodkiewek Tłuszcz roślinny. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc

Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml)

(seler)

Pulpety z drobiu w sosie jogurtowym (100g), kasza wiejska z soczewicą(100g),marchew z groszkiem(50g), surówka z kapusty czerwonej(50g)

Kompot -250 ml

(pszenica)

Herbata miętowa z cytryną-250 ml

Ryż z musem owocowym Warzywa do chrupania

Czwartek

18-01-2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny (10g), pasta rybna (30g), krakowska sucha (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki

Warzywa do chrupania

Zupa ogórkowa z mięsem wołowym z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego z ryżem i bukietem warzyw(200g)

Kompot – 250 ml

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g) szynka drobiowa(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

19-01-2018

Kakao na mleku roślinnym(250 ml), bułka pszenna (60g) tłuszcz roślinny (10g) ser z cukinii z migdałami (30g), dżem malinowy

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek

Warzywa do chrupania.

Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa wieprzowego w sosie chrzanowym, puree ziemniaczano-marchewkowe z koperkiem (100g), bukiet warzyw gotowanych na parze (100g) Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku – 250 ml

Deser owocowy z płatkami kukurydzianymi – 2 szt

Banan – 1 szt

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011