JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
14-08-2017 |
Płatki jaglane na mleku roślinnym (200ml), pieczywo pszenne (30g), tłuszcz roślinny (5g), krakowska sucha (30g)
Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor, szczypiorek Owoc – 1 szt. Warzywa do chrupania |
Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Potrawka ryżowo -mięsna z warzywami (250g), s
Sok owocowy – 250 ml |
Kakao na mleku roślinnym (250 ml)
Bułka kajzerka z tłuszczem roślinnym i miodem. Warzywa do chrupania (pszenica) |
||
Środa
16-08-2016 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham(60 g), tłuszcz roślinny (10g), szynka drobiowa (30g), sałatka jarzynowa bez jaj z majonezem z kaszy jaglanej (30g)
Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek, sałata Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa z kalarepki z ziemniakami (250 ml).
(seler) |
Pieczone udko z kurczaka (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), marchew z groszkiem polane (100g). Kompot (250g) |
Zielone smoothi -250 ml Chrupki kukurydziane |
||
Czwartek
17-08-2016 |
Ryż na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) tłuszcz roślinny (5g), szynka drobiowa (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Owoc- 1 szt. Warzywa do chrupania |
Rosół z makaronem bezjajecznym ((250 ml)
(seler, pszenica) |
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (100g), kasza wiejska (100g), ogórek kiszony (100g)
Kompot (250 ml) (pszenica) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g) szynka drobiowa (20g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania | ||
Piątek
18- 08 -2016 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham(30g) tłuszcz roślinny (10g) pasztet z soczewicy (30 g), paprykarz warzywno-rybny(30g). Warzywo na chleb: sałata, rzodkiewki
Owoc – 1 porcja. Warzywa do chrupania |
Zupa z groszku zielonego z ziemniakami na oliwie ( 250 ml)
(seler) |
Kotlet z ciecierzycy w sosie chrzanowym (1 szt), ziemniaki z koperkiem( 100g), surówka z marchwi i selera (100 g)
Kompot wieloowocowy (250 ml) |
Herbata z mięty z cytryną (250 ml) Brawni z fasoli– 1 porcja (pszenica, owies, kakao) |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||