JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

14-08-2017

Płatki jaglane na mleku (200ml), pieczywo pszenne (30g), masło (5g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor, szczypiorek

Owoc – 1 szt. Warzywa do chrupania

Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Pierogi ruskie z jogurtem (200g), surówka z marchwi i jabłka (100g)

Sok owocowy – 250 ml

(jogurt, pszenica)

Kakao na mleku (250 ml)

Rogal z masłem i miodem. Warzywa do chrupania

(pszenica)

Środa

16-08-2016

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham(60 g), masło(10g), szynka drobiowa (30g), sałatka jarzynowa (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek, sałata

Owoc- 1 szt

Warzywa do chrupania.

Zupa z kalarepki z ziemniakami (250 ml).

(seler, śmietana)

Pieczone udko z kurczaka (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), bukiet warzyw polane masłem(100g). Kompot (250g) Zielone smoothi -250 ml

Chrupki kukurydziane

Czwartek

17-08-2016

Ryż na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) masło (5g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony

Owoc- 1 szt. Warzywa do chrupania

Rosół z makaronem gwiazdeczki (250 ml)

(seler, pszenica, jajo)

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (100g), kasza wiejska (100g), ogórek kiszony (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajo)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) żółty ser (20g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania
Piątek

18- 08 -2016

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham(30g) masło (10g),ser twarogowy z warzywami w plastrach (30 g), paprykarz warzywno-rybny(30g). Warzywo na chleb: sałata, rzodkiewki

Owoc – 1 porcja. Warzywa do chrupania

Zupa z groszku zielonego z ziemniakami na maśle ( 250 ml)

(seler, śmietana)

Jajo na twardo w sosie chrzanowym (1 szt), ziemniaki z koperkiem( 100g), brokuł na parze (100 g)

Kompot wieloowocowy (250 ml)

(śmietana)

Herbata z mięty z cytryną (250 ml) Brawni z fasoli– 1 porcja

(pszenica, owies, kakao)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011