menu od 14.05.2018 bez glutenu

JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

14-05-2018

Płatki kukurydziane na mleku (200ml), pieczywo bezglutenowy(30g), masło (5g),pasta z sera twarogowego i rzodkiewek (30g)

Warzywa do chrupania. Melon.

Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml)

(seler, śmietana)

Jajko w sosie musztardowym(100g), ziemniaki puree z marchewką (100g)mizeria (100g)

Kompot (250 ml)

Koktajl owocowy – 200 ml

(jogurt)

Wtorek

15-05 -2018

Kasza jaglana na mleku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Zupa kartoflanka

(250 ml)

(seler, śmietana)

Pulpety w sosie pomidorowym (100g), ryż (100g), marchew z groszkiem (100g)

Kompot (250ml)

(jajo)

Kakao bezglutenowe na mleku – 200 ml

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 porcja

Środa

16-05 -2018

Stół szwedzki

Herbata/mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, parówki, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania. Owoc.

Zupa kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Udko kurczaka pieczone w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g),surówka z kapusty pekińskiej(100g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata z rumianku (250 ml)

Budyń z malinami – 1 porcja

(mleko)

Czwartek

17-05-2018

Herbarta owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), paprykarz (30g), filet z kurczaka (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania

(ryba)

Zupa szpinakowa z jajkiem z ziemniakami

(250mnl)

(seler, śmietana)

Ryż z serem z sosem jogurtowo – daktylowym– 2 szt

Kompot (250 )

Sok owocowy 100%, bezglutenowe (60g), masło (10g),krakowska sucha ,ogórek. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

18-05-2018

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g), dżem (30g)

Prażone nasiona.

Zupa z groszku z ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Filet rybny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z marchwi i jabłka (100g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata z mięty (250ml)

Muffiny z jabłkiem– 2 szt

Banan – 1 szt

(jogurt, miód)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *