JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 14-05-2018 |
Płatki kukurydziane na mleku (200ml), pieczywo pszenne/żytnie(30g), masło (5g),pasta z sera twarogowego i rzodkiewek (30g) Warzywa do chrupania. Melon. |
Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml) (seler, śmietana) |
Jajko w sosie musztardowym(100g), ziemniaki puree z marchewką (100g)mizeria (100g) Kompot (250 ml) |
Koktajl owocowy – 200 ml (jogurt) |
Wtorek 15-05 -2018 |
Zacierka na mleku (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g), masło (5g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. |
Zupa kartoflanka (250 ml) (seler, śmietana) |
Pulpety w sosie pomidorowym (100g), kasza wiejska(100g), marchew z groszkiem (100g) Kompot (250ml) (jajo, pszenica, jęczmień) |
Kakao na mleku – 200 ml Rogal z masłem i miodem – 1 porcja (pszenica) |
Środa 16-05 -2018 |
Stół szwedzki Kawa inka/mleko, pieczywo pszenne, masło, parówki, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. Owoc. |
Zupa kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Udko kurczaka pieczone w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g),surówka z kapusty pekińskiej(100g) Kompot (250 ml) (masło) |
Herbata z rumianku (250 ml) Budyń waniliowy z malinami – 1 porcja (mleko) |
Czwartek 17-05-2018 |
Herbarta owocowa (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (60g), masło (10g), paprykarz (30g), filet z kurczaka (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania (ryba) |
Zupa szpinakowa z jajkiem z ziemniakami (250mnl) (seler, śmietana) |
Naleśniki z serem z sosem jogurtowo – daktylowym– 2 szt Kompot (250 ) (pszenica) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),krakowska sucha ,ogórek. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 18-05-2018 |
Płatki owsiane na mleku (200 ml), pieczywo pszenne (30g), masło (5g), dżem (30g) Prażone nasiona. |
Zupa z groszku z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Paluszki rybne pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z marchwi i jabłka (100g) Kompot (250 ml) (pszenica, jajko, masło) |
Herbata z mięty (250ml) Muffiny z jabłkiem– 2 szt Banan – 1 szt (pszenica,żyto, owies, jogurt, miód) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |