JADŁOSPIS (bezmleczny, 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Wtorek 13-11-2018 |
Płatki musli tropikalne z mlekiem roślinnym(200g),tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g), szynka (30g) Warzywa (pszenica, żyto, owies) |
Zupa jarzynowa z ziemniaki
(250ml) (seler) |
Kaszoto warzywne (200g) Kompot (250 ml) (jęczmień) |
Herbata z rumianku (250 ml) Baton Owoc |
Środa 14-11-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta ze słonecznika, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc. |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler, śmietana) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie własnym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), ogórek kiszony- Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Racuchy z jabłkiem i dynią – (pszenica) |
Czwartek 15-11-2018 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny(10g) pasta z fasoli (30g), krakowska sucha(30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. (seler, jajo, jogurt) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami ( 250 ml) (seler) |
Leczo z mięsem (100g), ziemniaki puree (100g) Kompot |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny(10g) pasta z fasoli (30g) Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 16-11-2018 |
Ryż na mleku (200 ml),tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g),pasta bambino (30g) (miód, kakao) |
Barszczyk czerwony z ziemniakami (250 ml) (seler, ziemniaki) |
Ryż z tofu polane sosem owocowym– Kompot (250 ml) |
Herbata z mięty (250ml) Rolada biszkoptowa – 1 porcja. Banan. (pszenica) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |
||||