JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Wtorek
13-11-2018
Płatki
kukurydziane z mlekiem roślinnym(200g),masło
(5g) pieczywo bezglutenowe (30g), szynka (30g)

Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek.

Zupa jarzynowa z makaronem z
ziemniaki

(250ml)

(seler)

Kaszeto
z kaszy gryczanej warzywne (200g)
Kompot (250 ml)

Herbata
z rumianku (250 ml)

Baton
owocowy – 1 szt

Owoc

Środa
14-11-2018
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo
bezglutenowe ,
masło,
pasta jajeczna, szynka drobiowa
,
miks sałat,
ogórek, pomidor, kiełki.

Owoc.

Zupa pomidorowa z ryżem
(250 ml)

(seler, śmietana)

Porcja
mięsa drobiowego w sosie jogurtowym(100g),
ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej
(50g), ogórek kiszony-
Kompot
(250 ml)

Herbata
owocowa – 250 ml

Racuchy z jabłkiem i dynią
2szt

(jogurt, jajo)

Czwartek
15-11-2018
Herbata
miętowa z cytryną
(250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g),masło
(10g) pasta z fasoli
(30g), krakowska
sucha(30g)
Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor,
szczypiorek.

Zupa ogórkowa z ziemniakami
(
250 ml)

(seler, śmietana)

Leczo z
mięsem (100g), ziemniaki puree (100g)

Kompot
(250 )

Sok
owocowy (100%),pieczywo
bezglutenowe(60g), masło (10g)
ser żółty (30g)
Owoc – 1 szt
Warzywa do
chrupania
Piątek
16-11-2018
Ryż
na mleku (200
ml),masło (5g),
pieczywo bezglutenowe (30g),pasta bambino (30g)

(miód, kakao)

Barszczyk czerwony z ziemniakami
(250
ml)

(seler, ziemniaki)

Ryż
z serem tofu m polane sosem owocowym– 2 szt

Kompot
(250 ml)

Herbata z
mięty (250ml)
Rolada
biszkoptowa –
1 porcja. Banan.

( jajo, jogurt)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011