JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 12-02-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10 g) ser twarogowy w plastrach(30g), parówki mini – 2 szt Owoc – 1 szt Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Makaron ryżowy z mięsem drobiowym z warzywami (250g) Kompot(250ml) |
Herbata rumiankowa (250 ml) Sałatka owocowa – 1 porcja (jogurt, miód) |
Wtorek 13 -02 -2018 |
Kasza jaglana z amarantusem i rodzynkami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g) masło (10g) szynka drobiowa (30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml) (seler) |
Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), czerwona kapusta (100 g) Kompot (250ml) (masło) |
Koktajl bananowy (200 ml) (kefir) |
Środa 14-02-2018 |
Stół szwedzki Herbata miętowa z cytryną /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło , sałatka jarzynowa ,krakowska sucha,miks sałat, ogórek, papryka, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa kapuśniak z kwaśnej kapusty (250 ml) (seler) |
Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie pomidorowym (80g), ryż (100 g), brokuł na parze (100g) Kompot (250 ml) (jajo) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml) Kasza jaglana z sosem owocowym – 1 porcja Warzywa do chrupania. (jogurt) |
Czwartek 15-02-2018 |
Płatki owsiane bzglutenu z nasionami i rodzynkami na mleku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g), ser mozzarella (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania (pszenica, żyto,owies) |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami mięsem z drobiu (250 ml) (seler, śmietana) |
Ryż z warzywami oraz fasolką mung (250g) Kompot (250 ml) |
Sok w kartoniku, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), ser żółty, ogórek. Owoc. Warzywa do chrupania |
Piątek 16-02-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), bułka bezglutenowa (60g), masło (10g), jajo na twardo (1 szt.), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek(30g) Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka ( 250 ml) (seler) |
Filet rybny pieczony w piecu(100g), ziemniaki z koperkiem( 100g), surówka z kapusty pekińskiej. (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Baton owocowy – 1 szt Banan – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |