JADŁOSPIS Wegetariański

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

11-06-2018

Kawa z mlekiem (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i papryki (30g), pasta z fasoli (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata.

Melon.

Zupa krem z kalarepy z grzankami (250 ml)

(seler, śmietana, pszenica)

Naleśniki z owocami polane śmietaną(200 g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajko)

Herbata owocowa- 250 ml

Bułka pszenna z pastą z fasoli, rzodkiewka– 1 szt

Wtorek

12-06 -2018

Zupa mleczna z ryżem i truskawkami (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), masło (5g), ser żółty (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Arbuz

Zupa wiejska

(250 ml)

(seler, pszenica, jajko)

Kotlet z fasoli w sosie pomidorowym (100g) , ziemniaki z koperkiem (100g), marchew junior gotowana na parze (100g)

Kompot (250ml)

Koktajl truskawkowy – 250 ml

(jogurt)

Środa

13-06-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo pszenne, masło, pasta jajeczna,pasta z ciecierzycy miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Truskawki.

Zupa duet fasolowy z ziemniakami.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Leczo warzywne (100g), ryż z soczewicą (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Budyń czekoladowy z malinami – 1 porcja

(mleko)

Czwartek

14-06-2018

Herbarta owocowa (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (60g), masło (10g), paprykarz (30g),mozzarella(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

(ryba)

Zupa z młodej kapusty z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Spaghetti warzywne

Kompot (250 )

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),ser żółty Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

15-06-2018

Płatki owsiane na mleku (200 ml), pieczywo pszenne (30g), masło (5g),pasta z sera twarogowego na słodko z owocami (30g).

Truskawki.

Zupa barszczyk z makaronem

(250 ml)

(seler, śmietana, pszenica )

Jajko w sosie koperkowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), marchew z groszkiem (50g), ogórek kiszony – 1 szt

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata z mięty (250ml)

Ciastko zbożowe 1szt

Banan – 1 szt

(owies, kakao)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011