JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

11-06-2018

Mleko (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i papryki (30g), parówki – 2 szt

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata.

Melon.

Zupa krem z kalarepy z nasionkami (250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż z musem owocowym posypany serem tofu

(200 g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa- 250 ml

Bułka bezglutenowa z masłem, wędlina, rzodkiewka– 1 porcja

Wtorek

12-06 -2018

Zupa mleczna z ryżem i truskawkami (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g), ser żółty (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Arbuz

Zupa wiejska z makaronem ryżowym

(250 ml)

(seler)

Porcja schabu w sosie własnym pieczony w piecu (100g) , ziemniaki z koperkiem (100g), marchew junior gotowana na parze (100g)

Kompot (250ml)

Koktajl truskawkowy – 250 ml

(jogurt)

Środa

13-06-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta jajeczna,szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Truskawki.

Zupa duet fasolowy z ziemniakami.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Leczo warzywne (100g), ryż z soczewicą (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Budyń z malinami – 1 porcja

(mleko)

Czwartek

14-06-2018

Herbarta owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), paprykarz (30g),mozzarella(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

(ryba)

Zupa z młodej kapusty z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Spaghetti z makaronem ryżowym

Kompot (250 )

Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g),ser żółty Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

15-06-2018

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g),pasta z sera twarogowego na słodko z owocami (30g).

Truskawki.

Zupa barszczyk z ziemniakami

(250 ml)

(seler )

Jajko w sosie koperkowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), marchew z groszkiem (50g), ogórek kiszony – 1 szt

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy 1szt

Banan – 1 szt