JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

11-06-2018

Kawa z mlekiem roślinnym (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z fasoli (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata.

Melon.

Zupa krem z kalarepy z grzankami (250 ml)

(seler, pszenica)

Ryż z musem owocowym posypany serem tofu

(200 g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa- 250 ml

Bułka pszenna z tłuszczem roślinnym, wędlina, rzodkiewka– 1 szt

Wtorek

12-06 -2018

Zupa z ryżem na mleku roślinnym i truskawkami (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), tłuszcz roślinny (5g), ser z cukinii (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Arbuz

Zupa wiejska z makaronem ryżowym

(250 ml)

(seler)

Porcja schabu w sosie własnym pieczony w piecu (100g) , ziemniaki z koperkiem (100g), marchew junior gotowana na parze (100g)

Kompot (250ml)

Koktajl truskawkowy – 250 ml

(mleko roślinne)

Środa

13-06-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko roślinne, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z ciecierzycy,szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Truskawki.

Zupa duet fasolowy z ziemniakami.

(250 ml)

(seler)

Leczo warzywne (100g), ryż z soczewicą (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Budyń czekoladowy z malinami – 1 porcja

(mleko roślinne)

Czwartek

14-06-2018

Herbarta owocowa (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (60g), tłuszcz roślinny(10g), paprykarz (30g),pasta z sera tofu30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

(ryba)

Zupa z młodej kapusty z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Spaghetti z makaronem ryżowym

Kompot (250 )

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z ciecierzycy. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

15-06-2018

Płatki owsiane na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne (30g), tłuszcz roślinny (5g),pasta ze słonecznika i jabłka (30g).

Truskawki.

Zupa barszczyk z ziemniakami

(250 ml)

(seler )

Kotlet z fasoli w sosie koperkowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), marchew z groszkiem (50g), ogórek kiszony – 1 szt

Kompot (250 ml)

(mleko roślinne)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy –1szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011