JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 11-06-2018 |
Kawa z mlekiem roślinnym (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z fasoli (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata. Melon. |
Zupa krem z kalarepy z grzankami (250 ml) (seler, pszenica) |
Ryż z musem owocowym posypany serem tofu (200 g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa- 250 ml Bułka pszenna z tłuszczem roślinnym, wędlina, rzodkiewka– 1 szt |
Wtorek 12-06 -2018 |
Zupa z ryżem na mleku roślinnym i truskawkami (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), tłuszcz roślinny (5g), ser z cukinii (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Arbuz |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Porcja schabu w sosie własnym pieczony w piecu (100g) , ziemniaki z koperkiem (100g), marchew junior gotowana na parze (100g) Kompot (250ml) |
Koktajl truskawkowy – 250 ml (mleko roślinne) |
Środa 13-06-2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko roślinne, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z ciecierzycy,szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Truskawki. |
Zupa duet fasolowy z ziemniakami. (250 ml) (seler) |
Leczo warzywne (100g), ryż z soczewicą (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Budyń czekoladowy z malinami – 1 porcja (mleko roślinne) |
Czwartek 14-06-2018 |
Herbarta owocowa (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (60g), tłuszcz roślinny(10g), paprykarz (30g),pasta z sera tofu30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania Prażone nasiona. (ryba) |
Zupa z młodej kapusty z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Spaghetti z makaronem ryżowym Kompot (250 ) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z ciecierzycy. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 15-06-2018 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne (30g), tłuszcz roślinny (5g),pasta ze słonecznika i jabłka (30g). Truskawki. |
Zupa barszczyk z ziemniakami (250 ml) (seler ) |
Kotlet z fasoli w sosie koperkowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), marchew z groszkiem (50g), ogórek kiszony – 1 szt Kompot (250 ml) (mleko roślinne) |
Herbata z mięty (250ml) Baton owocowy –1szt Banan – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |