JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
11-03-2019 |
Musli na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g) szynka z drobiu (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon | Zupa krupnik kaszy jaglanej z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Pieczeń warzywno-mięsny w sosie koperkowym (180g), ryż basmati (100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata owocowa (250 ml)
Bułka z miodem – 1 porcja (pszenica) |
|
Wtorek
12-03-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g) pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta marchewkowa z pestkami dyni (20g), parówki – 2 szt Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewka.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml)
(seler) |
Ziemniaki (100g), sos mięsny (100g), surówka z buraka (100g0
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Racuchy z jabłkiem i dynią – 1 porcja (pszenica) |
|
Środa 13-03-2019 |
Stół szwedzki Herbata z mięty z cytryną, pieczywo pszenne, tł. roślinny, szynka wieprzowa, pasta z sera twarogowego i szczypiorku, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml) | Pieczona porcja drobiowa (180g), ziemniaki puree z dynią (100g), surówka wiosenna (100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250ml)
Deser z wiśniami – 1 porcja |
|
Czwartek
14-03-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/graham (60g), tł. roślinny(10g), paprykarz(20g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną. | Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Spaghetti bolognese z makaronem ryżowym (200g), ogórek kiszony
Kompot (250 ml) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g),tłuszcz roslinny, filet z indyka(30g) Owoc – 1 szt. | |
Piątek
15-03-2019 |
Herbata owocowa (200 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne (60g), pasta bambino (20g), ser z cukinii (30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania | Zupa duet fasolowy z ziemniak (250ml)
(seler) |
Ryż z owocami (180 g)
Kompot (250g) (pszenica, jajko) |
Herbata z mięty (250ml)
Mufinnki z czerwoną porzeczką – 2 szt. Banan. |