JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
11-02-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), pasta z fasoli(20g), szynka wieprzowe (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon | Zupa szpinakowe z tofu z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Kaszotto warzywne (200g), ogórek kiszony
Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml)
Baton owocowy – 1 szt. Owoc – 1 szt. |
|
Wtorek
12-02-2019 |
Makaron z mlekiem roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta z batatów (20g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa kapuśniak z ziemniaków (250 ml)
(seler) |
Filet z drobiu, pieczony w piecu(100g), ziemniaki puree(100g), surówka z białej rzodkwi (100g)
Kompot (250 ml) (jajko, pszenica) |
Herbata owocowa (250 ml)
Zapiekanka z dyni – 1porcje |
|
Środa 13-02-2019 |
Stół szwedzki Herbata z mięty z cytryną, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, szynka drobiowy, pasta ze słonecznika, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa wiejska z makaronem roślinnym (250 ml)
(seler) |
Gulasz wieprzowy (200g), kasza jęczmienna z ciecierzycą(100g), surówka z kapusty czerwonej(50g), brokuł na parze (50g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250ml)
Budyń na mleku roślinnym– 1 porcja |
|
Czwartek
14-02-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/graham (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta rybna (20g), krakowska sucha (30g) Warzywa na chleb: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania | Zupa cebulowa krem z grzankami (250 ml)
(seler, pszenica) |
Potrawka z ryżu i mięsa (200g) Bukiet warzyw (100g)
Kompot (250 ml) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), szynka wieprzowa (30g), tłuszcz roślinny (10g) Owoc – 1 szt. | |
Piątek
15-02-2019 |
Kasza manna na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), dżem (30g)
Warzywa na chleb sałata, pomidor Warzywa do chrupania |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250ml)
(seler, śmietana) |
Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), kapusta kiszona(100g)
Kompot (250g) (pszenica) |
Herbata z mięty (250ml)
Racuch z jabłkiem – 1 szt. Banan. |