JADŁOSPIS (bezglutenowy)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

11-02-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z sera twarogowa z ogórka i papryki (20g), szynka wieprzowe (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon Zupa szpinakowe z jajkiem z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Kaszotto warzywne (200g), ogórek kiszony

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Baton owocowy – 1 szt.

Owoc – 1 szt.

Wtorek

12-02-2019

Zupa mleczna z makaronem ryżowym (200 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), pasta z batatów (20g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Zupa kapuśniak z ziemniaków (250 ml)

(seler)

Filet z drobiu, pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree (100g), surówka z białej rzodkwi (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Zapiekanka z dyni – 1porcje

(jajko)

Środa
13-02-2019

Stół szwedzki

Herbata z mięty z cytryną, pieczywo bezglutenowe, masło, szynka drobiowy, pasta ze słonecznika, miks. sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Gulasz wieprzowy (200g), kasza gryczana z ciecierzycą (100g), surówka z kapusty czerwonej(50g), brokuł na parze (50g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250ml)

Serek owocowy– 1 porcja

(ser twarogowy, jogurt, miód)

Czwartek

14-02-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), pasta rybna (20g), krakowska sucha (30g) Warzywa na chleb: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania Zupa cebulowa krem z nasionami (250 ml)

(seler, śmietana)

Potrawka z ryżu i mięsa (200g) bukiet warzyw (100g)

Kompot (250 ml)

(sera, pszenica)

Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g), szynka wieprzowa (30g), masło (10g) Owoc – 1 szt.
Piątek

15-02-2019

Kasza kukurydziana na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), dżem (30g)

Warzywa na chleb sałata, pomidor

Warzywa do chrupania

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250ml)

(seler, śmietana)

Kotlet z fasoli(100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), kapusta kiszona(100g)

Kompot (250g)

Herbata z mięty (250ml)

Racuch z jabłkiem – 1 szt.

Banan.

(jako mleko)