JADŁOSPIS (bezglutenowy) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
11-02-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z sera twarogowa z ogórka i papryki (20g), szynka wieprzowe (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon | Zupa szpinakowe z jajkiem z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Kaszotto warzywne (200g), ogórek kiszony
Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml)
Baton owocowy – 1 szt. Owoc – 1 szt. |
|
Wtorek
12-02-2019 |
Zupa mleczna z makaronem ryżowym (200 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), pasta z batatów (20g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa kapuśniak z ziemniaków (250 ml)
(seler) |
Filet z drobiu, pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree (100g), surówka z białej rzodkwi (100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Zapiekanka z dyni – 1porcje (jajko) |
|
Środa 13-02-2019 |
Stół szwedzki Herbata z mięty z cytryną, pieczywo bezglutenowe, masło, szynka drobiowy, pasta ze słonecznika, miks. sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler) |
Gulasz wieprzowy (200g), kasza gryczana z ciecierzycą (100g), surówka z kapusty czerwonej(50g), brokuł na parze (50g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250ml)
Serek owocowy– 1 porcja (ser twarogowy, jogurt, miód) |
|
Czwartek
14-02-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), pasta rybna (20g), krakowska sucha (30g) Warzywa na chleb: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania | Zupa cebulowa krem z nasionami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Potrawka z ryżu i mięsa (200g) bukiet warzyw (100g)
Kompot (250 ml) (sera, pszenica) |
Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g), szynka wieprzowa (30g), masło (10g) Owoc – 1 szt. | |
Piątek
15-02-2019 |
Kasza kukurydziana na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), dżem (30g)
Warzywa na chleb sałata, pomidor Warzywa do chrupania |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250ml)
(seler, śmietana) |
Kotlet z fasoli(100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), kapusta kiszona(100g)
Kompot (250g) |
Herbata z mięty (250ml)
Racuch z jabłkiem – 1 szt. Banan. (jako mleko) |