JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE | PODWIECZOREK (15%) | ||
Poniedziałek 10-12-2018 |
Herbata owocowa (250g), masło (10g) pieczywo bezglutenowe(30g), pasta ze ciecierzycy (20g), szynka drobiowa(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania |
Zupa z groszku zielonego z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Makaron ryżowy z polewą serowo-truskawkową Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Jabłecznik z kaszą jaglaną – 1porcja |
Wtorek 11-12-2018 |
Płatki owsiane bez glutenowe na mleku z rodzynkami(250g), masło (10g) pieczywo bezglutenowe(60g), szynka wieprzowa w ziołach pieczona w piecu (30g) – wyrób własny Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Barszczyk czerwony z ziemniaki (250 ml) (seler) |
Potrawka z ryżu z mięsem drobiowym(250g) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Bułka bezglutenowa z (masło) |
Środa 12-12-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, ser żółty, pasta jajeczna, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler, śmietana) |
Schab w panierce z płatków kukurydzianych, pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g) Kompot (250 ml) (jajko) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml) Kisiel owocowy -1 porcja |
Czwartek 13-12-2018 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), pasta z ryby i twarogu (20g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka z mięsem (250 ml) (seler) |
Kasza gryczana z owocami (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100%,pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), krakowska sucha(30g) Owoc – 1 szt |
Piątek 14-12-2018 |
Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), dżem (20g), pasta z batatów (20g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek Warzywa do chrupania |
Zupa krem z dyni z nasionami (250 ml)
(śmietana, seler) |
Kotlet jajeczny(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem(50g), surówka z ogórka kiszonego (50g) Kompot (250 ml) |
Herbata z mięty z cytryną (250ml) Muffiny z jabłkiem – 2 szt Banan. (jajo, kefir) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem |