JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)
ZUPA II DANIE PODWIECZOREK (15%)
Poniedziałek
10-12-2018
Herbata owocowa (250g), tłuszcz roślinny (10g)
pieczywo pszenne/ graham (30g),
pasta ze ciecierzycy (20g), szynka drobiowa(30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor,
szczypiorek, ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania

Zupa z groszku zielonego z ziemniakami
(250 ml)

(seler)

Makaron ryżowyz
polewą truskawkową z dodatkiem tofu
Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Jabłecznik z kaszą jaglaną – 1porcja

Wtorek
11-12-2018
Płatki owsiane na mleku
roślinnym z rodzynkami(250g), tłuszcz roślinny(10g) pieczywo
pszenne/ żytni
(60g), szynka wieprzowa w ziołach pieczona w piecu (30g) – wyrób
własny
Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony
Prażona nasiona (słonecznik, dynia)
Barszczyk czerwony z
ziemniaki (250 ml)

(seler)

Potrawka z ryżu z mięsem drobiowym(250g)

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250
ml)

Bułka pszenna
z miodem -1 szt

(pszenica)

Środa
12-12-2018
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo
pszenne,
t. roślinny,
ser żółty z cukinii, pasta,
miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym
(250 ml)

(seler)

Schab w panierce z płatków kukurydzy, pieczony
w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z
kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml)

Herbata miętowa z cytryną
(250 ml)

Kisiel owocowy -1 porcja
Sezamki

Czwartek
13-12-2018
Herbata z rumianku (250
ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),
tłuszcz roślinny (10g), pasta z
ryby
(20g), szynka drobiowa (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki
Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka z mięsem (250
ml)

(seler)

Pierogi z owocami
(200g)
Kompot (250 ml)

(pszenica)

Sok owocowy 100%, pieczywo
pszenne
(60g),t. rośl.(10g), krakowska sucha (30g)
Owoc – 1 szt

Piątek
14-12-2018
Müsli tropikalne na
mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo
pszenne -chałka (60g), dżem (20g), pasta z batatów (20g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor,
szczypiorek.

Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto, owies)

Zupa krem z dyni z grzankami (250
ml)

(seler, pszenica)

Kotlet z fasoli (100g),
ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem(50g),
surówka z ogórka kiszonego (50g)
Kompot (250 ml)

(pszenica)

Herbata z mięty z cytryną (250ml)
Muffiny z jabłkiem
2 szt
Banan.

(pszenica, owies, żyto)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem
1169/2011