JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

09-10-2017

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie(60g),tłuszcz roślinny(10g), pasta z tofu (40g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania..

Zupa z kapusty białej z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Pieczone mięso z warzywami (100g) ziemniaki puree posypane koperkiem (100g) brokuł gotowany na parze(100g)

Kompot– 250 ml

Herbata z rumianku – 250 ml

Kisiel owocowy – 1 porcja

Chrupki kukurydziane – 1 op.

Warzywa do chrupania

Wtorek

10-10-2017

Kaszka jaglana na mleku roślinnym z żurawiną (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),tłuszcz roślinny(10g), szynka wieprzowa (30 g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania

Zupa wiejska z makaronem ryżowym(250 ml).

(seler)

Porcja mięsa drobiowego w sosie własnym (100g), kasza gryczana niepalona z ciecierzycą (100g), surówka z kapusty pekińskiej i marchewki (100g)

Kompot – 250 ml

Herbata owocowa – 250 ml

Ryż z musem owocowym

Środa

11-10-2017

Stół szwedzki

Herbata malinowa /mleko roślinne (250 ml),pszenne/żytnie((60 g), tłuszcz roślinny(10g), pasta z sera tofu i rzodkiewek(15g), pasta ze słonecznika (15g), krakowska sucha (15g).Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony, pomidor, szczypiorek, rukola.

Warzywa do chrupania.

Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml).

(seler)

Schab bez panierki pieczony w piecu(100g), puree ziemniaczono-kalafiorowo-marchwiowe posypane koperkiem (200g), mizeria (100g)

Herbata z rumianku – 250 ml

Tarta jaglana ze śliwkami 1 porcja

Owoc- 1 szt

Czwartek

12-10-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pszenne/graham (60g) tłuszcz roślinny (10g)pasta rybna(30g), pasztet drobiowy – wyrób własny (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony

Warzywa do chrupania.

Zupa z soczewicy z ziemniakami(250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy ze śliwką w sosie jogurtowym (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), tłuszcz roślinny (10g)szynka drobiowa(20g)Warzywo do chleba: sałata, papryka Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1

Piątek

13-10-2017

Musli na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne (30g) tłuszcz roślinny (5g), pasztet z soczewicy(30 g)

Warzywa na pieczywo: ogórek.

Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z ryżem ( 250 ml)

(seler)

Filet rybny pieczony w piecu(200g), ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),surówka z sałat z sosem winegret (100g)

Herbata owocowa – 250 ml

Muffiny dyniowe z gruszką – 1 szt

Banan – 1 szt.

(bez jaj, bez mleka zwierzęcego)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011