JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
09-10-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g), ser żółty (30g), pasta z tofu (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania.. |
Zupa z kapusty białej z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Jajo na twardo w sosie musztardowym, ziemniaki puree posypane koperkiem (100g) brokuł gotowany na parze(100g) Kompot– 250 ml (śmietana, masło) |
Herbata z rumianku – 250 ml Kisiel owocowy – 1 porcja Chrupki kukurydziane – 1 op. Warzywa do chrupania |
Wtorek
10-10-2017 |
Kaszka jaglana na mleku z żurawiną (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g), szynka wieprzowa (30 g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym(250 ml). (seler) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie koperkowym (100g), kasza gryczana niepalona z ciecierzycą (100g), surówka z kapusty pekińskiej i marchewki (100g) Kompot – 250 ml (jogurt) |
Herbata owocowa – 250 ml Ryż z musem owocowym ( jogurt) |
Środa
11-10-2017 |
Stół szwedzki Herbata malinowa /mleko (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60 g), masło(10g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek(15g), pasta ze słonecznika (15g), krakowska sucha (15g).Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony, pomidor, szczypiorek, rukola. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml). (seler) |
Schab bez panierki pieczony w piecu(100g), puree ziemniaczono-kalafiorowo-marchwiowe posypane koperkiem (200g), mizeria (100g) (śmietana) |
Herbata z rumianku – 250 ml Tarta jaglana ze śliwkami– 1 porcja Owoc- 1 szt |
Czwartek
12-10-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g)pasta rybna(30g), pasztet drobiowy – wyrób własny (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa z soczewicy z ziemniakami(250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy ze śliwką w sosie jogurtowym (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g)szynka drobiowa(20g)Warzywo do chleba: sałata, papryka Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 |
Piątek
13-10-2017 |
Płatki owsiane bezglutenowe z rodzynkami, nasionami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g) masło (5g), ser twarogowy w plastrach(30 g) Warzywa na pieczywo: ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z ryżem ( 250 ml) (seler, śmietana) |
Filet rybny pieczony w piecu(200g), ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),surówka z sałat w jogurcie (100g) |
Herbata owocowa – 250 ml Muffiny dyniowe z gruszką – 1 szt Banan – 1 szt. |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |