JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 09-04-2018 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta ze sera twarogowego i ogórka (30g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, kiełki. Melon . |
Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Gulasz wieprzowy (100g), kasza jaglana (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml) Budyń czekoladowy – 1 porcja Sezamki – 1 szt, Owoc- 1 szt (mleko) |
Wtorek 10-04 -2018 |
Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), krakowska sucha (30g),ser twarogowy w plastrach (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek. Prażone nasiona. |
Zupa z soczewicy z mięsem drobiowym (250 ml) (seler) |
Pieczone w piecu mięso drobiowe w sosie z ziemniakami (200g), surówka z kapusty kiszonej i marchewki (100g) Kompot (250ml)) |
Herbata owocowa (250 ml) Galaretka owocowa – 1 porcja Sezamki– 1 szt Owoc – 1 szt |
Środa 11-04 -2018 |
Stół szwedzki Mleko/herbata pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego i rzodkiewek, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Rosół z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Udko kurze pieczone w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z sałaty lodowej (50g), marchew na parze (50g) Kompot (250 ml) (masło) |
Koktajl owocowy (truskawki, mango) – 200 ml (jogurt) |
Czwartek 12-04-2018 |
Herbata miętowa z cytryną (250ml), pieczywo bezglutenowe, (60g), masło (10g), pasta rybna (30g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania (pszenica, żyto, owies) |
Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami i pulpecikami mięsnymi (250 ml) (seler, śmietana) |
Makaron ryżowy z warzywami oraz z serem twarogowym (200g) Kompot (250 ) |
Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),krakowska sucha papryka. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 13-04-2018 |
Płatki owsiane bezglutenowe na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło(5g), pasta bambino -wyrób własny Prażone nasiona. (owies, kakao bezglutenowe,miód) |
Zupa duet fasolowy na maśle (250 ml) (seler, śmietana) |
Jajko w sosie musztardowym (100g), ziemniaki puree z dynią posypane koperkiem i kiełkami(100 g), marchew z groszkiem (50g),surówka z ogórka kiszonego(50g) Kompot (250 ml) (śmietana, masło) |
Herbata z mięty (250ml) Baton owocowy– 1 szt Banan – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |