JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

09-04-2018

Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta ze sera twarogowego i ogórka (30g), szynka wieprzowa (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, kiełki.

Melon .

Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Gulasz wieprzowy (100g), kasza jaglana (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata miętowa z cytryną (250 ml)

Budyń czekoladowy – 1 porcja

Sezamki – 1 szt, Owoc- 1 szt

(mleko)

Wtorek

10-04 -2018

Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), krakowska sucha (30g),ser twarogowy w plastrach (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek.

Prażone nasiona.

Zupa z soczewicy z mięsem drobiowym (250 ml)

(seler)

Pieczone w piecu mięso drobiowe w sosie z ziemniakami (200g), surówka z kapusty kiszonej i marchewki (100g)

Kompot (250ml))

Herbata owocowa (250 ml)

Galaretka owocowa – 1 porcja

Sezamki– 1 szt

Owoc – 1 szt

Środa

11-04 -2018

Stół szwedzki

Mleko/herbata pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego i rzodkiewek, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania.

Rosół z makaronem ryżowym

(250 ml)

(seler)

Udko kurze pieczone w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z sałaty lodowej (50g), marchew na parze (50g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Koktajl owocowy (truskawki, mango) – 200 ml

(jogurt)

Czwartek

12-04-2018

Herbata miętowa z cytryną (250ml), pieczywo bezglutenowe, (60g), masło (10g), pasta rybna (30g), ser żółty (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto, owies)

Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami i pulpecikami mięsnymi (250 ml)

(seler, śmietana)

Makaron ryżowy z warzywami oraz z serem twarogowym (200g)

Kompot (250 )

Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),krakowska sucha papryka. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

13-04-2018

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło(5g), pasta bambino -wyrób własny

Prażone nasiona.

(owies, kakao bezglutenowe,miód)

Zupa duet fasolowy na maśle (250 ml)

(seler, śmietana)

Jajko w sosie musztardowym (100g), ziemniaki puree z dynią posypane koperkiem i kiełkami(100 g), marchew z groszkiem (50g),surówka z ogórka kiszonego(50g)

Kompot (250 ml)

(śmietana, masło)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy– 1 szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011