menu od 09.04.2018

JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

09-04-2018

Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie(60g), masło (10g), pasta ze sera twarogowego i ogórka (30g), szynka wieprzowa (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, kiełki.

Melon .

Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Gulasz wieprzowy (100g), kasza wiejska (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)

Kompot (250 ml)

(jęczmień)

Herbata miętowa z cytryną (250 ml)

Budyń czekoladowy – 1 porcja

Sezamki – 1 szt, Owoc- 1 szt

(mleko, pszenica)

Wtorek

10-04 -2018

Musli na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g), masło (5g) krakowska sucha (30g),ser twarogowy w plastrach (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek.

Prażone nasiona.

(pszenica, żyto,owies)

Zupa z soczewicy z mięsem drobiowym (250 ml)

(seler)

Pierogi ruskie(100g), surówka z kapusty kiszonej i marchewki (100g)

Kompot (250ml)

(ser twarogowy, pszenica,)

Herbata owocowa (250 ml)

Galaretka owocowa – 1 porcja

Biszkopciki – 5 szt

Owoc – 1 szt

(pszenica, jajko)

Środa

11-04 -2018

Stół szwedzki

Kawa inka/mleko, pieczywo pszenne, masło, pasta z sera twarogowego i rzodkiewek, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania.

Rosół

(250 ml)

(seler, pszenica, jajko)

Udko kurze pieczone w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z sałaty lodowej (50g), marchew na parze (50g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Koktajl owocowy (truskawki, mango) – 200 ml

(jogurt)

Czwartek

12-04-2018

Herbata miętowa z cytryną (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), masło (10g), pasta rybna (30g), ser żółty (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto, owies)

Zupa barszczyk czerwony z makaronem i pulpecikami mięsnymi (250 ml)

(seler, pszenica, jajko, śmietana)

Pierogi leniwe opiekane w piecu polane masłem i bułka tartą (100g), surówka z marchwi i jabłek( 100g)

Kompot (250 )

(pszenica, jajo)

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),krakowska sucha papryka. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

13-04-2018

Płatki owsiane na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne(30g), masło(5g), pasta bambino -wyrób własny

Prażone nasiona.

(owies, kakao,miód)

Zupa duet fasolowy na maśle (250 ml)

(seler, śmietana)

Jajko w sosie musztardowym (100g), ziemniaki puree z dynią posypane koperkiem i kiełkami(100 g), marchew z groszkiem (50g),surówka z ogórka kiszonego(50g)

Kompot (250 ml)

(masło, śmietana, masło)

Herbata z mięty (250ml)

Ciastko zbożowe – 1 szt

Banan – 1 szt

(pszenica, żyto, mleko)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *