JADŁOSPIS (wegeteriański)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

08-07-2019

Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), pasta z sera twarogowego i ogórka (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Zupa krem z cukinii z grzankami (250 ml)

(seler, pszenica)

Gulasz warzywny (100g), ziemniaki z koperkiem (100), surówka z kapusty białej (50g), ogórek małosolny

Kompot (250 ml)

Jogurt naturalny lekko słodzony miodem z granolą i świeżymi owocami – 1 porcja

(pszenica, żyto, owies)

Wtorek

09-07-2019

Kasza manna na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), pasta z fasoli (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek, szczypiorek. Arbuz

(pszenica, jajko)

Zupa barszczyk czerwony z makaronem (250 ml)

(seler, pszenica, jajko)

Risotto warzywne (200g), pomidor

Kompot (250 ml)

Budyń z owocami świeżymi – w porcja
Środa
10-07-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, ser żółty, pasta ze słonecznika, miks sałat, pomidor, szczypiorek. Morele

Zupa kalafiorowa z zimniakami (250 ml)

(seler)

Kotlet sojowy w panierce kukurydzianej pieczony w piecu konwekcyjnym (100g), ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z sałat i ogórka w sosie winegret(100g)

Kompot (250 ml)

(jajko)

Koktajl arbuzowy 250 ml
Czwartek

11-07-2019

Płatki owsiane na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), dżem niskosłodzony (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa ryżanka (250 ml)

(seler)

Spaghetti warzywne (200g), ogórek małosolny. Kompot (250 ml)

(jajko, pszenica, ser żółty)

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, ser żółty

Owoc

Piątek

12-07-2019

Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne (60g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek (30g), Warzywa na chleb sałata, pomidor. Maliny Zupa z zielonego groszku z kaszą jaglaną (250ml)

(seler)

Kotlet z jajek (100g), ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z sałat i pomidora sosem winegret (100g)

Kompot (250g)

Herbata z mięty (250ml)

Mini drożdżówki z owocami – 1 szt

(pszenica, jajko, mleko)