JADŁOSPIS (bezglutenowy)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

08-07-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), filet drobiowy (30g), pasta z sera twarogowego i ogórka (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Zupa krem z cukinii z nasionami (250 ml)

(seler, śmietana, pszenica)

Gulasz wieprzowy (100g), ziemniaki z koperkiem (100), surówka z kapusty białej (50g), ogórek małosolny

Kompot (250 ml)

Jogurt naturalny lekko słodzony miodem z płatkami kukurydzianymi i świeżymi owocami – 1 porcja

(pszenica, żyto, owies)

Wtorek

09-07-2019

Kasza kukurydziana na mleku (200 ml), masło (10g) pieczywo bezglutenowe (60g), szynka wieprzowa (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek, szczypiorek. Arbuz Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Risotto (200g), pomidor

Kompot (250 ml)

Budyń z owocami świeżymi – w porcja

(mleko)

Środa
10-07-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, ser żółty, pasta ze słonecznika, miks sałat, pomidor, szczypiorek. Morele

Zupa kalafiorowa z zimniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet schabowy w panierce kukurydzianej pieczony w piecu konwekcyjnym (100g), ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z sałat i ogórka w sosie winegret(100g)

Kompot (250 ml)

(jajko)

Koktajl arbuzowy 250 ml
Czwartek

11-07-2019

Płatki kukurydziane na mleku (200 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), dżem niskosłodzony (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa kartoflanka (250 ml)

(seler)

Spaghetti z makaronem ryżowym bolognes (200g), ogórek małosolny. Kompot (250 ml)

(jajko, pszenica, ser żółty)

Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe, masło, krakowska sucha

Owoc

Piątek

12-07-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek (30g), Warzywa na chleb sałata, pomidor. Maliny Zupa z zielonego groszku z kaszą jaglaną (250ml)

(seler, śmietana)

Kotlet z jajek (100g), ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z sałat i pomidora sosem winegret (100g)

Kompot (250g)

(jajko)

Herbata z mięty (250ml)

Mini drożdżówki z owocami – 1 szt

(pszenica, jajko, mleko)