JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
07-08-2017 |
Herbata z rumianku z syropem malinowym (250ml), bułka grahamka (60g), masło (10g), szynka drobiowa(30g), pasta ze słonecznika (30g)
Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor, szczypiorek Owoc – 1 szt. Warzywa do chrupania |
Zupa z cukinii z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Makaron kokardki z serem twarogowym i polewą truskawkową (200g)
Sok owocowy – 250 ml (jogurt, pszenica, jajo) |
Herbata owocowa (250 ml)
Ciasto zbożowe, jogurt szkolny. Warzywa do chrupania (mleko, pszenica, żyto) |
||
Wtorek
08-08 -2017 |
Płatki jaglane na mleku z świeżymi owocami (200 ml),pieczywo pszenne/żytnie (30g) masło (5g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek (30g)
Warzywa do chrupania. |
Zupa pomidorowa z makaronem literki
(250 ml) (seler, śmietana, pszenica) |
Porcja mięsa drobiowego w panierce z płatków kukurydzianych (100g), pieczony w piecu, ziemniaki puree z koperkiem, (100g)surówka z marchwi, selera, jabłka w jogurcie (100 g)
Kompot (250ml) (jajo, masło) |
Kakao na mleku – 200 ml
Ciasto drożdżowe ze śliwką – 1porcja (jajo, pszenica, mleko, masło) |
||
Środa
09-08-2016 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham(60 g), masło(10g), pasta bananowo– serowa (30g), krakowska sucha (30g)
Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek, sałata Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa z rzodkiewek z ziemniakami (250 ml).
(seler, śmietana) |
Kotlet jajeczny z kaszą jaglaną, siemieniem lnianym i natką pietruszki (100g), ryż basmati z ryżem czerwonym (100g), mizeria (100g). Kompot (250g)
(pszenica, śmietana) |
Herbata z mięty z cytryną (250 ml) Pampuch z sosem owocowym – 1 porcja (pszenica, jogurt) |
||
Czwartek
10-08-2016 |
Kaszka manna na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) masło (5g), pieczony schab – wyrób własny (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Owoc- 1 szt. Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka z pulpecikami drobiowymi (250 ml)
(seler) |
Pierogi z owocami z śmietaną (200g)
Kompot (250 ml) (pszenica) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g)krakowska sucha (20g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania | ||
Piątek
11- 08 -2016 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham(30g) masło (10g),pasta z sera twarogowego i szczypiorku(30 g), jajo na twardo – 1 szt . Warzywo na chleb: sałata, rzodkiewki
Owoc – 1 porcja. Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z ziemniakami na maśle ( 250 ml)
(seler, śmietana) |
Filet z miruny pieczony w piecu (100g), ziemniaki z koperkiem( 100g), surówka z sałat i pomidorów w śmietanie (100 g)
Kompot wieloowocowy (250 ml) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml)
Deser jaglany z owocami – 1 porcja .Warzywa do chrupania. (jogurt) |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||