JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 07-01-2019 |
Herbata owocowa (250g),tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), szynka wieprzowa (30g), pasta z fasoli (20g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Kluski śląskie(100g), gulasz wieprzowy(100g), ogórek kiszony – 1 szt Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata owocowa (250g) Ryż z jabłkiem – 1 porcja |
Wtorek 08-01-2019 |
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (250g),tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta z sera tofu i ogórka i (30g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka. Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa barszczyk z ziemniakami (250ml) (seler) |
Pieczone udko (100g), ziemniaki (100g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), marchew na parze (50g) Kompot (250 ) |
Herbata owocowa (250 ml) Bułka z miodem – 1 porcja . Owoc (pszenica) |
Środa 09 -01-2019 |
Stół szwedzki Kawa inka z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny,pasta ze słonecznika , parówki , miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania (pszenica) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Spaghetti z makaronem ryżowym (250g), ogórek kiszony 1 szt Kompot (250 ml) |
Herbarta owocowa (250ml) Budyń na mleku roślinnym– 1 porcja Owoc – 1 szt |
Czwartek 10-01-2019 |
Herbata owocowa (250 ml),tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne/graham (60g), pata z ciecierzycy(20g), wędlina drobiowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Krupnik z mięsem drobiowym(250 ml) (seler, jęczmień) |
Ryż z warzywami i serem tofu(200g), surówka z marchwi jabłka (100g) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), tl. roślinny (10g),krakowska sucha(30g) Owoc – 1 szt |
Piątek 11-01-2019 |
Płatki musli na mleku roślinnym (200 ml),tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (60g), dżem (30g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania (pszenica, żyto, jęczmień) |
Zupa z groszku zielonego z ryżem (250 ml) (seler) |
Pieczona ryba (100g), ziemniaki puree (100g), bukiet warzyw na parze (100g) Kompot (250g) |
Herbata z mięty (250ml) Baton owocowy – 1 szt Banan. |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |