JADŁOSPIS (wegetariański)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

07-01-2019

Herbata owocowa (250g),tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), pasta z fasoli (30g), ser żółty (20g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

Zupa wiejska

(250 ml)

(seler, pszenica, jajko)

Kluski śląskie(100g), gulasz warzywny(100g), ogórek kiszony – 1 szt

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Herbata owocowa (250g)

Ryż z jabłkiem – 1 porcja

Wtorek

08-01-2019

Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (250g),tłuszcz rośl. (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta z sera twarogowego i ogórka i (30g), pasta ze słonecznika (20g)

Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Zupa barszczyk z ziemniakami

(250ml)

(seler)

Pieczony bakłażan (100g), ziemniaki (100g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), marchew na parze (50g)

Kompot (250 )

Herbata owocowa (250 ml)

Rogal mleczny z miodem – 1 porcja . Owoc

(pszenica)

Środa

09 -01-2019

Stół szwedzki

Kawa inka z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, t. rośl,pasta ze słonecznika , pasta z ciecierzycy , miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

(pszenica)

Zupa ogórkowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Spaghetti warzywne (250g), ogórek kiszony 1 szt

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajo)

Herbarta owocowa (250ml)

Budyń na mleku roślinnym– 1 porcja

Owoc – 1 szt

(

Czwartek

10-01-2019

Herbata owocowa (250 ml),tłuszcz roslin (10g), pieczywo pszenne/graham (60g), pata z jajek (20g), pasta z fasoli (20g)

Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania

Krupnik z(250 ml)

(seler, jęczmień)

Zapiekane kopytka z masłem i bułką tartą (200g), surówka z marchwi jabłka (100g)

(ser twarogowy, jajko, pszenica)

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), (10g),pasta z fasoli(30g) Owoc – 1 szt

Piątek

11-01-2019

Płatki musli na mleku roślinnym(200 ml),tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (60g), dżem (30g)

Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto, jęczmień)

Zupa z groszku zielonego z ryżem

(250 ml)

(seler)

Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree (100g), bukiet warzyw na parze (100g)

Kompot (250g)

Herbata z mięty (250ml)

Ciastko zbożowy – 1 szt

Banan.

(pszenica, żyto, owies)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *