JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

07-01-2019

Herbata owocowa (250g),masło (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), szynka wieprzowa (30g), ser żółty (20g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

Zupa wiejska

(250 ml)

(seler, pszenica, jajko)

Kluski ślaskie(100g), gulasz wieprzowy(100g), ogórek kiszony – 1 szt

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Herbata owocowa (250g)

Ryż z jabłkiem – 1 porcja

Wtorek

08-01-2019

Płatki kukurydziane na mleku (250g),masło (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta z sera twarogowego i ogórka i (30g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Zupa barszczyk z ziemniakami

(250ml)

(seler)

Pieczone udko (100g), ziemniaki (100g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), marchew na parze (50g)

Kompot (250 )

Herbata owocowa (250 ml)

Rogal mleczny z masłem i miodem – 1 porcja . Owoc

(pszenica)

Środa

09 -01-2019

Stół szwedzki

Kawa inka z mlekiem, pieczywo pszenne, masło,pasta ze słonecznika , parówki , miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

(pszenica)

Zupa ogórkowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Spaghetti bolognese (250g), ogórek kiszony 1 szt

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajo)

Herbarta owocowa (250ml)

Budyń – 1 porcja

Owoc – 1 szt

(mleko)

Czwartek

10-01-2019

Herbata owocowa (250 ml),masło (10g), pieczywo pszenne/graham (60g), pata z jajek (20g), wędlina drobiowa (30g)

Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania

Krupnik z mięsem drobiowym(250 ml)

(seler, jęczmień)

Zapiekane kopytka z masłem i bułką tartą (200g), surówka z marchwi jabłka (100g)

(ser twarogowy, jajko, pszenica)

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g),krakowska sucha(30g) Owoc – 1 szt

Piątek

11-01-2019

Płatki musli na mleku (200 ml),masło (5g), pieczywo pszenne (60g), dżem (30g)

Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto, jęczmień)

Zupa z groszku zielonego z ryżem

(250 ml)

(seler, śmietana)

Paluszki rybne (100g), ziemniaki puree (100g), bukiet warzyw na poarze (100g)

Kompot (250g)

Herbata z mięty (250ml)

Ciastko zbożowy – 1 szt

Banan.

(pszenica, zyto, owies)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011