JADŁOSPIS (wegetariański)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

06-08-2018

Herbata owocowa (250g),masło (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), wędlina (30g), pasta jajeczna (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.

Warzywa do chrupania.

Arbuz.

Zupa duet fasolowy ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi z jagodami (200g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jogurt)

Herbata owocowa (250 ml)

Kisiel malinowy – 1 porcja

sezamek – 1 szt

Wtorek

07-08-2018

Płatki owsiane na mleku z rodzynkami (250g), masło (5g), pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta z sera twarogowego i ogórka (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor. Arbuz.

Zupa barszczyk czerwony z makaronem.

(250 ml)

(seler, śmietana, pszenica)

Kluski śląskie (100g), sos warzywnym (100g), ogórek kiszony.

Kompot (250 ml)

(jajo, pszenica)

Koktajl owocowy – 250 ml

Biszkopty – 5 szt

(jogurt, jajo, pszenica)

Środa

08 -08-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo pszenne, masło, pasta z fasoli, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Miks owoców.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Risotto z mięsem z fasolką szparagową.(200g), sałatka z pomidora (100g)

Kompot (250 ml)

Kakao (chłodne) – 200 ml

Pampuchy z sosem owocowym – 1 porcja

(pszenica, mleko)

Czwartek

09-08-2018

Herbata (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (60g),masło (10g)pasta ze słonecznika (30g), pasta z sera tofu (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek .Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

Zupa kartoflanka

(250 ml)

(seler)

Spaghetti bolognese bez mięsa z warzywami (200g), ogórek kiszony.

Kompot (250 )

(pszenica, jajo)

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g),ser żółty. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

10 -08-2018

Herbata (250 ml), pieczywo pszenne (60g), nutella własna (30g),miód (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.

(kakao)

Zupa krem z cukinii z grzankami

(250 ml)

(seler, pszenica, śmietana)

Paluszki rybne (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), mizeria (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana, jajo, pszenica)

Herbata z mięty (250ml)

Smoothe z kaszą jaglana -200ml

Banan – 1 szt

(miód)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011