JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

06-08-2018

Herbata owocowa (250g),masło (10g), pieczywo bezglutenowe(60g), wędlina (30g), pasta jajeczna (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.

Warzywa do chrupania.

Arbuz.

Zupa duet fasolowy ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż z borówką (200g)

Kompot (250 ml)

(jogurt)

Herbata owocowa (250 ml)

Kisiel malinowy – 1 porcja

sezamek – 1 szt

Wtorek

07-08-2018

Płatki kukurydziane na mleku z rodzynkami (250g), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), pasta z sera twarogowego i ogórka (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor. Arbuz.

Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Ziemniaki 100g), sos mięsno-warzywny (100g), ogórek kiszony.

Kompot (250 ml)

(jajo)

Koktajl owocowy – 250 ml

Sezamki– 5 szt

(jogurt)

Środa

08 -08-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, szynka wieprzowa, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Miks owoców.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Risotto z mięsem drobiowym (200g), sałatka z pomidora (100g)

Kompot (250 ml)

(jajo)

Kakao bezglu.(chłodne) – 200 ml

Bułka bezglut.z sosem owocowym – 1 porcja

(mleko)

Czwartek

09-08-2018

Herbata (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g)pasta ze słonecznika (30g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek .Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

Zupa kartoflanka

(250 ml)

(seler)

Spaghetti bolognese z makaronem ryżowym (200g), ogórek kiszony.

Kompot (250 )

(pszenica, jajo)

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g),ser żółty. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

10 -08-2018

Herbata (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), nutella własna (30g),miód (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Owoce drobne – mix.

(kakao bezglutenowe)

Zupa krem z cukinii z nasionami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Filet rybny (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), mizeria (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata z mięty (250ml)

Smoothe z kaszą jaglana -200ml

Banan – 1 szt

(miód)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011