JADŁOSPIS bezglutenowy
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

Drugie Danie

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

Poniedziałek

06-05-2019

Herbata owocowa (200 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), pasta ze słonecznika (20g) , parówki .Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa jarzynowa z ryżem (250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż z bukietem warzyw(250g)

Kompot (250 ml)

Koktajl owocowy – 1 porcja

(kefir)

Wtorek

07-05-2019

Płatki owsiane na mleku (250 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), jajko (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet mielony (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)

Kompot (250 ml)

(jajko))

Herbata owocowa (250 ml)

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 porcja

Środa
08-05-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, smalec z fasoli, szynka drobiowa, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Pieczone udko kurze (100g), ryż (100g), sos jogurtowy, brokuł na parze(100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Galaretka owocowa -1 porcja

Czwartek

09-05-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i ogórka(20g), filet z kurczaka (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Zupa barszczyk ukraiński (250 ml)

(seler, śmietana)

Leczo warzywne z soczewica i ziemniakami

Kompot (250 ml)

Woda mineralna, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), krakowska sucha (30g) Owoc – 1 szt.
Piątek

10-05-2019

Kasza kukurydziana z mlekiem (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), ser żółty (30g). Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania Zupa duet fasolowy z ziemniakami (250ml)

(seler, śmietana)

Miruna z pieca (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), Bukiet warzyw (50g), ogórek kiszony

Kompot (250g)

Herbata z mięty (250ml)

Muffiny – 1 porcja

Banan.

(jajko, kefir)