JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 05-03-2018 |
Kawa inka (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g) szynka wieprzowa (30g), pasta ze słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa szczawiowa z jajkiem (250 ml) (seler, śmietana) |
Pulpety w sosie pomidorowym(100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka kiszonego (100g) Kompot(250ml) (jajo, pszenica) |
Herbata rumiankowa (250 ml) Budyń czekoladowy z malinami – 1 szt Owoc – 1 szt (mleko) |
Wtorek 06 -03 -2018 |
Kasza manna na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) masło (5g) krakowska sucha (30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica) |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler) |
Kotlet schabowy w panierce pieczony w piecu(100g), ziemniaki z dynią puree z koperkiem (100g) kalafior na parze (50g), mizeria(50g) Kompot (250ml) (masło, pszenica, jajko) |
Koktajl owcowo-warzywny (250 ml) (miód) |
Środa 07-03-2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko , pieczywo pszenne, masło , parówki mini, pasta z sera twarogowego i ogórka, miks sałat, ogórek, papryka, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Jajko w sosie chrzanowym (100g), ziemniaki z selerem puree (100 g), marchew z groszkiem (50g), surówka z buraka (50g) Kompot (250 ml) (śmnitana, masło) |
Herbata miętowa z cytryną i imbirem (250ml) Ryż z jabłkiem i bakalimi -1 porcja (miód, jogurt) |
Czwartek 08-03-2018 |
Płatki owsiane na mleku z rodzynkami (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g), masło (5g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa cebulowa z grzankami (250 ml) (seler, śmietana) |
Spaghetti Bolognese (200g) Kompot (250 ml) (pszenica, ser , jajo) |
Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),szynka drobiowa, ogórek Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 09-03-2018 |
Płatki jaglane na mleku z żurawiną(200 ml), pieczywo pszenne (30g), masło (10g), pasta sera twarogowego i rzodkiewek (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania |
Zupa selerowa z ziemniakami ( 250 ml) (śmietana) |
Pierogi leniwe polane masłem i bułką (250g) Kompot (250 ml) (pszenica, ser twarogowy, jajko) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Brawnie daktylowe – 1 porcja Banan – 1 szt (miód, kako) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |