menu od 05.03.2018

JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

05-03-2018

Kawa inka (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g) szynka wieprzowa (30g), pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa szczawiowa z jajkiem

(250 ml)

(seler, śmietana)

Pulpety w sosie pomidorowym(100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka kiszonego (100g)

Kompot(250ml)

(jajo, pszenica)

Herbata rumiankowa

(250 ml)

Budyń czekoladowy z malinami – 1 szt

Owoc – 1 szt

(mleko)

Wtorek

06 -03 -2018

Kasza manna na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) masło (5g) krakowska sucha (30g)

Owoc- 1 szt.

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica)

Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml)

(seler)

Kotlet schabowy w panierce pieczony w piecu(100g), ziemniaki z dynią puree z koperkiem (100g) kalafior na parze (50g), mizeria(50g)

Kompot (250ml)

(masło, pszenica, jajko)

Koktajl owcowo-warzywny (250 ml)

(miód)

Środa

07-03-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko , pieczywo pszenne, masło , parówki mini, pasta z sera twarogowego i ogórka, miks sałat, ogórek, papryka, kiełki.

Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania.

Zupa kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Jajko w sosie chrzanowym (100g), ziemniaki z selerem puree (100 g), marchew z groszkiem (50g), surówka z buraka (50g)

Kompot (250 ml)

(śmnitana, masło)

Herbata miętowa z cytryną i imbirem (250ml)

Ryż z jabłkiem i bakalimi -1 porcja

(miód, jogurt)

Czwartek

08-03-2018

Płatki owsiane na mleku z rodzynkami (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g), masło (5g), ser żółty (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Zupa cebulowa z grzankami (250 ml)

(seler, śmietana)

Spaghetti Bolognese (200g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, ser , jajo)

Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),szynka drobiowa, ogórek Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

09-03-2018

Płatki jaglane na mleku z żurawiną(200 ml), pieczywo pszenne (30g), masło (10g), pasta sera twarogowego i rzodkiewek (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania

Zupa selerowa z ziemniakami

( 250 ml)

(śmietana)

Pierogi leniwe polane masłem i bułką (250g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, ser twarogowy, jajko)

Herbata z czarnej porzeczki

(250 ml)

Brawnie daktylowe – 1 porcja

Banan – 1 szt

(miód, kako)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011